Companii

Reteaua Trident ajunge la 10 unitati, prin investitii de 12 mil. euro

03.08.2007, 18:54 35

ReTeaua de hiper si supermarketuri Trident din Transilvania, detinuta de investitori romani, va deschide 6 magazine pana la finele anului viitor, prin investitii de pana la 5 milioane de euro pe unitate.
"Pentru anul viitor, pregatim deschiderea a doua hipermarketuri si a doua supermarketuri, valoarea investitiei fiind cuprinsa intre 12 si 20 de milioane de euro, in functie de tipul locatiei (constructie proprie sau spatiu inchiriat). Aceasta extindere a retelei Trident va insemna cel putin 500 de noi angajati", au declarat reprezentantii companiei Trident Trans Tex, operatorul retelei.
Reprezentantii companiei estimeaza dublarea afacerilor Trident Trans Tex in acest an fata de 2007, pana la circa 66 mil. euro.
Compania, care mai deruleaza si operatiuni de import-export, transport international de marfa si tranzactii imobiliare, a inregistrat anul trecut o dublare a cifrei de afaceri fata de 2005, pana la 33 mil. euro.
Pe termen mai lung, planurile companiei mai prevad constructia unui centru logistic si a unui depozit de legume si fructe menite sa deserveasca reteaua de magazine si partenerii grupului.
Compania Trident este detinuta de oamenii de afaceri sibieni Constantin si Alina Mateescu, fiind una dintre putinele retele autohtone de pe piata, alaturi de Pic Group, Ethos (Bucuresti), Wolf (Brasov), Mara Supermarketuri (Focsani) sau Hard Discount (Brasov).
In lupta cu competitia tot mai intensa a retailerilor internationali, Trident mizeaza pe experienta de trei ani pe piata si pe abordarea a doua tipuri de magazine, hipermarket si supermarket, in functie de localizarea acestora.
"Supermarketul deschis in luna decembrie a anului trecut la Sibiu, o piata pe care exista aproape toate numele mari din retailul international, a inregistrat vanzari de aproximativ 5 mil. euro dupa sase luni de la inaugurare", au precizat reprezentantii Trident.
Vanzarile de alimente proaspete reprezinta aproximativ 40% din totalul vanzarilor in magazineleTrident.
Reteaua de magazine Trident, infiintata in 2004, numara in prezent 4 unitati cu suprafete de vanzare cuprinse intre 2.000 si 5.000 de metri patrati, in orasele Medias, Deva, Sfantul Gheorghe si Sibiu.
Compania detine doua terenuri in Sibiu, pe unul dintre acestea urmand sa deschida un magazin in toamna acestui an.
Compania a anuntat recent o investitie de un milion de euro intr-un supermarket de circa 1.500 de metri patrati in cadrul Alba Shopping Mall din Alba Iulia, programat pentru luna octombrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO