Companii

Revin comenzile în textile: un producător din Cluj angajează 50 de oameni

Autor: Laurentiu Cotu

04.08.2011, 00:00 274

Producătorul clujean de lenjerie intimă şi costume de baie EstCompany, care deţine brandul David Coral, va angaja începând dintoamnă 50 de confecţioneri, după ce a mai recrutat 10 persoane dela începutul anului. În 2010 producătorul avea 253 de angajaţi,astfel că procentual creşterea va fi de peste 20%.

"Vânzările noastre sunt influenţate de creşterea numărului declienţi şi de diversificarea portofoliului de produse, astfel că pelângă costume de baie şi corsetărie oferim şi alte servicii precumcreaţie, design, realizare tipar sau accesorii", a declarat AdelinaChertes, director economic al Est Company Rom Impex.

Clienţii companiei sunt diverse firme din Germania, Italia,Olanda, Anglia, iar începând din acest an Est Company a câştigatnoi contracte cu clienţi din Mexic şi Australia.

Ponderea vânzărilor la export a ajuns anul trecut la 97% dintotalul cifrei de afaceri realizate. Producătorul clujean şi-abugetat pentru acest an o cifră de afaceri de 12,5 mil. lei (circa3 mil. euro), în creştere cu 11% faţă de anul trecut. Est CompanyRom Impex a fost înfiinţată în anul 1996 la Cluj-Napoca şi arecapital integral american.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO