Companii

RIF vinde actiunile Romanian Cable TV

08.08.2000, 00:00 21



Fondul de investitii Romanian Investment Fund (RIF) vrea sa isi vanda pachetul de actiuni de 49% detinut la compania de televiziune prin cablu Romanian Cable Tv din Constanta, daca Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor societatii convocata saptamana viitoare va aproba aceasta operatiune.

Posibilii cumparatori vor fi, cel mai probabil, firme din industria de cablu romaneasca sau fonduri de investitii. "Exista in prezent cateva oferte, dar este inca devreme pentru a face comentarii in acest sens", a declarat pentru Ziarul Financiar Florin Dolea, manager al RIF. Dolea nu a dorit sa ofere amanunte legate valoarea ofertelor primite de RIF pentru pachetul sau de actiuni.si nici nu a precizat care a fost investitia initiala a RIF in compania de cablu.

La inceputul lunii mai, valoarea activului net a RIF era de 31,5 mil. dolari, iar Romanian Cable avea o pondere de 2,1% in portofoliul de plasamente. RIF mai detinea investitii la Terapia, FRD, Policolor, Alro, Imsat, ComtelRom, Transdata si Marmosim.

Romanian Cable Tv are in prezent aproximativ 25.000 de abonati. Pana la incheierea editiei oficialii companiei constantene nu au putut fi contactati pentru a oferi detalii in plus despre afacere.

Piata televiziunii prin cablu, sector in care Romania ocupa primul loc din punct de vedere al numarului abonatilor in Europa Centrala si de Est, cu 3,5 mil. persoane, cunoaste in ultima perioada o intensificare a actiunilor de preluare a operatorilor de mai mica dimensiune, pe de o parte in asteptarea liberalizarii sectorului comunicatiilor de la inceputul anului 2003 si pe de alta parte in perspectiva atragerii de noi investitii, inclusiv prin listarea la bursele internationale.

Semnalul a fost dat de investitia directa facuta in luna mai de AIG New Europe Fund in Grupul Astral, sub forma unei majorari de capital de peste 20 mil. $.

Cuvantul de ordine in acest sector pare a fi concentrarea activitatilor, in ultimele luni avand loc mai multe achizitii sau fuziuni. "In urmatorii ani nu vor mai ramane pe piata decat companiile care au adoptat o atitudine profesionista, care mizeaza pe o constructie solida a retelelor lor", au declarat oficiali ai unor firme de cablu romane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO