Companii

ROCA Investments a vândut acţiunile deţinute la Romcargo Maritim, după un proces de restructurare de 3 ani, pachetul fiind cumpărat de unul dintre acţionarii companiei de transport maritim

ROCA Investments a vândut acţiunile deţinute la...

Autor: Roxana Rosu

19.04.2023, 12:48 413

ROCA Investments, un brand fondat de Impetum Group, a vândut acţiunile deţinute la Romcargo Maritim, după un proces de restructurare derulat pe o perioadă de 3 ani, pachetul fiind cumpărat de unul dintre acţionarii companiei de transport maritim.

Profitul obţinut de ROCA în urma tranzacţiei se ridică la 3 milioane de euro, cu o rată a rentabilităţii (IRR) de 72%.

Operatorul portuar gestionează peste 90% din fluxurile maritime de vehicule pentru pasageri şi utilitare din România, inclusiv importurile şi exporturile maritime ale Dacia sau Ford, şi operează cel mai mare terminal Ro-Ro din Portul Constanţa.

Compania  a avut o cifră de afaceri de 3,67 milioane euro în 2022 şi un profit de 840.000 euro.

La momentul preluării de către ROCA, în 2019, Romcargo avea datorii de 2,5 milioane euro şi o pierdere netă de 450.000 euro.

„Modelul de investiţii ROCA Investments este buy and build - investim în companii cu scopul de a le dezvolta, nu de a le vinde. Dezvoltarea de holdinguri specializate, în paralel, în tot acest timp şi nevoia de focus pe domeniile strategice din portofoliu duc însă la o nevoie de a face alegeri în anumite momente - inclusiv alegerea de vinde, pentru a permite companiei să se dezvolte în continuare”, declară Rudolf Vizental, CEO şi co-fondator ROCA Investments.

Compania are focus pe două sectoare economice strategice: industria, prin holdingul ROCA Industry şi agricultura, prin holdingul ROCA Agri RDF.

Cele două holdinguri din portofoliul ROCA totalizează în acest moment 15 companii active.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO