Companii

Roca X: Numărul de tranzacţii derulate de finanţatori români în startup-uri a crescut în ultimele 12 luni cu 25%. Investiţiile făcute de români în rundele early-stage s-au majorat cu 35%

Roca X: Numărul de tranzacţii derulate de finanţatori...

Autor: Roxana Rosu

24.03.2021, 10:55 103

Investiţiile făcute de finanţatori români în startup-uri, în etapa iniţială a proiectului, au crescut cu 35% în volum după declanşarea pandemiei, iar valoarea rundelor early-stage conduse de către investitori locali a crescut cu 70%, arată o analiză realizată de Roca X.

În total, la nivelul pieţei de startup-uri, numărul de tranzacţii derulate de români a crescut cu 25,5% în ultimele 12 luni, faţă de perioada similară anterioară.

”Fiind un ecosistem relativ tânăr, ecosistemul startup-urilor din România s-a adaptat rapid pentru a face faţă provocărilor generate de şocul pandemiei COVID-19. Cererea sporită de soluţii digitale, pe o piaţă cu un nivel relativ scăzut de digitalizare, în combinaţie cu disponibilitatea mai mare a capitalului şi cu un apetit mai mare pentru investiţii în etape early-stage, a permis ecosistemului startup-urilor din România să prospere, în ciuda nesiguranţei şi a dificultăţilor din economie”, se arată în raport.

De asemenea, echipa de research a companiei a ajuns la concluzia că 90% dintre rundele sub 500.000 de euro au fost susţinute de angel investors, în paralel cu un avans de 47% în dimensiunea medie a rundelor sub 500.000 de euro.

Cele mai active domenii sunt Digital Health şi EdTech, observându-se şi o creştere graduală în zona de enterprise SaaS şi eCommerce.

Analiza se concentrează pe rundele de investiţii conduse de investitori români în perioada Martie 2019 - Martie 2020 şi Martie 2020 - Martie 2021, un an înainte şi după izbucnirea pandemiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO