Companii

România este ţara din care provin cei mai mulţi pacienţi internaţionali ai Wiener Privatklinik (WPK), unul dintre cele mai mari spitale private din Austria

România este ţara din care provin cei mai mulţi...

Autor: Alexandra Matei

21.05.2024, 17:00 267

Spitalul privat austriac a tratat anul trecut peste 1.000 de pacienţi români, peste jumătate dintre ei apelând la serviciile medicale de oncologie.

Spitalul privat Wiener Privatklinik (WPK), fondat la Viena în urmă cu mai bine de 150 de ani, a tratat în 2023 peste 1.000 de pacienţi români, iar peste 60% dintre aceştia au apelat la serviciile medicale de oncologie.

România, spune Thomas P. Ebm, CEO al Wiener Privatklinik, este ţara din care provin cei mai mulţi pacienţi internaţionali, întrucât aproximativ 26% din totalul pacienţilor trataţi la WPK sunt români.

„România este ţara din care provin cei mai mulţi pacienţi internaţionali, repre­zen­tând 26% din total. În 2023 au fost tra­taţi la Wiener Privatklinik peste 1.000 de pacienţi români, iar cele mai solicitate ser­vi­cii medicale au fost de oncologie, peste ju­­mă­tate dintre aceştia venind la Viena pen­­tru această specialitate. De asemenea, pa­ci­enţii români au avut nevoie de inter­ven­ţii chirurgicale complexe în specialită­ţi­le or­to­pedie-traumatologie, chirurgie car­dio­­vas­­cu­lară, chirurgie reconstructivă şi a nervilor periferici sau chirurgie pediatrică. În plus, mulţi dintre ei ajung la WPK pentru consultaţii de second opinion“, a spus Thomas P. Ebm, CEO al Wiener Privatklinik, în timpul unui eveniment ce a avut loc la Viena săptămâna trecută.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro