Companii

Românii pot cumpăra de luni, 3 octombrie, titluri de stat Tezaur, cu maturităţi de 1 şi 2 ani şi dobânzi anuale de 7,75%, respectiv 8,10%

Românii pot cumpăra de luni, 3 octombrie, titluri de...

Autor: Roxana Rosu

30.09.2022, 13:04 8459

Românii pot investi de luni, 3 octombrie, în titluri de stat TEZAUR, cu maturităţi de 1 şi 2 ani şi dobânzi anuale de 7,75%, respectiv 8,10%.

Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată.

Titlurile de stat pot fi cumpărate online, între 03 – 25 octombrie, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV, de la unităţile Trezoreriei Statului şi prin unităţile Poştei Române.

Dobânda este anuală şi se plăteşte la datele stabilite în prospectul de emisiune.

De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni.

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO