Companii

Rombat negociaza cu Peugeot furnizarea de baterii auto

06.08.2008, 19:08 24

Producatorul de baterii auto Rombat Bistrita a anuntat ca este in negocieri cu constructorul auto Peugeot pentru furnizarea produselor sale, compania fiind deja unul dintre partenerii traditionali ai grupului Renault.
"In momentul de fata suntem in negocieri cu Peugeot pentru incheierea unui contract de furnizare a bateriilor", a spus Ioan Repede, directorul general al Rombat. El nu a dorit sa ofere detalii suplimentare despre acest contract, dar a mentionat ca discutiile fac parte din strategia companiei de a-si extinde portofoliul de clienti externi. El a mai anuntat ca Rombat a realizat in primul semestru al anului o cifra de afaceri de 27,1 mil. euro, in crestere cu 47% fata de perioada similara a anului 2007.
"Principalul motiv pentru aceasta crestere este investitia de 6,5 mil. euro in dezvoltarea fabricii din Bistrita, care a adus si o crestere a capacitatii de productie cu 50%, pana la 2 mil. baterii pe an, dar si la cresterea numarului de angajati cu 10%, pana la 664", a spus Repede.
In aceeasi perioada profitul companiei a crescut cu 42,2%, comparativ cu primul semestru al anului precedent, ajungand la 3,6 mil. euro.
Compania estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de aproximativ 70 mil. euro, in crestere cu 43% fata de 2007.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO