Companii

Rompetrol Rafinare, pierdere de 119 mil.$ la sase luni, cu 72% mai mare, şi afaceri in crestere cu 24%

11.08.2010, 18:09 24

Rompetrol Rafinare, membra a grupului Rompetrol, a inregistratin primul semestru al anului o cifră de afaceri consolidată de 1,76miliarde de dolari, in creştere cu 24% comparativ cu perioadasimilară a anului trecut, şi pierderi nete de 119 milioane dedolari. Cifrele cuprind rezultatele consolidate ale RompetrolRafinare, Rompetrol Petrochemicals, Rom Oil, Rompetrol Downstreamsi Rompetrol Logistics.
"Pe fondul evoluţiei cotaţiilor produselor petroliere, segmentul derafinare, rafinăria Petromidia şi punctul de lucru Vega Ploieşti, aconsemnat în primul semestru o creştere cu 25% a cifrei de afaceripână la un nivel de 1,5 miliarde de dolari. În aceeaşi perioadă,rezultatul operaţional negativ a ajuns de la 5,5 milioane la 29 demilioane de dolari fiind puternic influenţat de condiţiile interneşi externe (scăderea cu 35% a marjelor de rafinare, creştereastocurilor şi diminuarea cererii)", spun reprezentanţiiRompetrol.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO