Companii

Rulmentul: fara buget si cu pierderi de 10 mil. euro

01.05.2006, 00:00 12

Actionarii societatii Rulmentul Brasov, specializata in producerea de rulmenti, nu au aprobat bugetul de venituri si cheltuieli si planul de investitii al companiei pentru 2006. Aceste doua puncte aflate pe ordinea de zi a Adunarii Generale a Actionarilor au fost respinse de AVAS, actionarul majoritar al Rulmentul, care a primit recent o propunere de divizare din partea actionarilor minoritari.

"AVAS, care a votat prin mandat, s-a opus fara sa motiveze aceasta decizie", a declarat Nicolae Rusu, reprezentantul actionarilor minoritari in Consiliul de Administratie.

Rulmentul a inregistrat anul trecut pierderi de 39,4 mil. lei (10,9 mil. euro), de 22 de ori mai mari decat in 2004. Cifra de afaceri a companiei a fost anul trecut de 127,4 mil. lei (35 mil. euro).

Actionarii minoritari ai Rulmentul Brasov au propus AVAS divizarea asimetrica a companiei in trei societati. Conform proiectului de divizare propus de minoritari, prima societate ar urma sa preia productia si fabrica de rulmenti, precum si datoriile si penalitatile fata de AVAS, care vor putea fi transformate in actiuni, AVAS urmand sa controleze astfel peste 90% din societatea rezultata. Aceasta ar simplifica demersurile de privatizare a uzinei Rulmentul. A doua societate rezultata va prelua activitatea auxiliara si unele hale ce pot fi inchiriate, fiind controlata de minoritari, iar a treia societate va prelua terenurile neutilizate.

"Prin aceasta propunere de divizare, incercam sa eficientizam activitatea Rulmentul, sa rezolvam problema sociala si sa acceleram procesul de privatizare a societatii. Asteptam sa discutam cu AVAS despre acest proiect si sa vedem daca se doreste rezolvarea problemelor cu care se confrunta compania", a precizat Nicolae Rusu. Actiunile Rulmentul sunt listate la Bursa, ultima tranzactie cu acestea derulandu-se la pretul de 0,107 lei/actiune. Capitalizarea bursiera a companiei este de 4,6 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO