Companii

Rusia propune Azerbadjanului exploatarea in comun a titeiului caspic

17.07.2000, 00:00 19



Rusia a propus Azerbaidjanului exploatarea in comun a terenurilor petrolifere din Marea Caspica, pentru reglarea in acest fel a problemelor juridice cu privire la impartirea resurselor energetice din regiunea caspica, estimate la miliarde de barili, relateaza AFP.

"Zacamintele energetice situate pe linia de demarcatie ar trebui exploatate in comun", a declarat Viktor Kaliujnai, trimisul special rus pentru regiunea caspica, citat de agentia azera Turan.

"Propunerea noastra consta din impartirea in mod egal a rezervelor aferente liniei de demarcatie, inclusiv a platformei Kiapaz, revendicata de Azerbaidjan si Turkmenistan, cat si a altor patru zacaminte situate intre Rusia si Kazahstan", a precizat Kaliujnai, aflat in vizita oficiala la Baku.

Cele cinci state riverane ale Marii Caspice - Azerbaidjan, Rusia, Kazahstan, Turkmenistan si Iran - nu au reusit pana in prezent sa ajunga la o intelegere cu privire la impartirea resurselor potentiale de gaze naturale si petrol din regiune. Problema-cheie o reprezinta stabilirea liniei de demarcatie, care ar trebui sa fie la egala distanta de coasta celor cinci tari. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO