Companii

Ryanair aduce jumatate din pasagerii aeroportului Constanta

05.05.2008, 18:12 17

Liderul european low-cost Ryanair, care a inceput in acest an sa opereze zboruri pe piata locala, va asigura cu ruta Constanta-Pisa jumatate din traficul de pasageri de pe aeroportul Mihail Kogalniceanu din judetul Constanta.
"Pentru anul acesta am estimat un trafic de 90.000 de pasageri, din care 40.000 de pasageri vor fi transportati de Ryanair", a declarat Titus Adrian Cazacu, directorul aeroportului Mihail Kogalniceanu. Aeroportul din Constanta a inregistrat anul trecut un trafic de 48.000 de persoane, printre companiile care opereaza zboruri de pe litoral numarandu-se si operatorul de linie regulata Carpatair.
In plus, anul acesta ar putea fi introduse curse low-cost care sa lege Constanta de orase din Spania sau Germania. "Suntem in negocieri cu mai multe companii aeriene low-cost pentru introducerea unor noi zboruri, printre care si cu Ryanair, compania care efectueaza deja zboruri pe ruta Constanta-Pisa", a spus Cazacu.
Ryanair opereaza pe piata locala din luna aprilie a acestui an, pe doua rute, Constanta-Pisa si Arad-Milano. In Romania cea mai mare companie low-cost este in prezent Blue Air, care opereaza zboruri din Bucuresti, Bacau si Arad catre destinatii externe, urmata de Wizz Air, care a intrat pe aeroporturile din Baneasa si din Cluj, si MyAir, care zboara atat din Capitala, cat si din Timisoara.
Cazacu a adaugat ca operatorii aerieni low-cost cu care se afla in negocieri sunt deja prezenti pe piata locala si asteapta sa vada daca este rentabila cursa Constanta-Pisa, inainte de a lua o decizie in acest sens. Totodata, el a spus ca urmareste introducerea unei curse interne Constanta-Cluj-Napoca, dar pentru moment acest lucru nu este posibil.
"Din cauza lipsei aeronavelor si a echipajelor nu am putut sa introducem aceasta cursa. TAROM a pensionat 70 de piloti in ultima perioada, care sunt greu de inlocuit", a precizat el.
Directorul aeroportului a mai explicat ca o cursa Constanta-Bucuresti nu ar fi fezabila din punct de vedere al timpului mare pe care il implica efectuarea de formalitati.
"Zborul dureaza numai 35 de minute, dar se mai adauga cel putin o ora si jumatate pentru efectuarea formalitatilor inainte de imbarcarea in avion si alte doua ore ca sa ajungi de la aeroport in centrul Bucurestiului", a spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO