Companii

SABMiller: Vanzarile Timisoreana s-au dublat in T1

01.08.2007, 18:13 15

Ursus Breweries, cel de-al doilea jucator din piata locala a berii, a inregistrat in primul trimestru al anului fiscal (aprilie-iunie) o crestere a volumelor vandute de 52%, ritmul de crestere raportat de companie fiind de peste zece ori mare mare fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Potrivit reprezentantilor companiei, aceasta crestere se datoreaza atat investitiilor in extinderea capacitatilor de productie pana la 4,5 milioane de hectolitri, cat si temperaturilor ridicate inregistrate in perioada aprilie-iunie.
Astfel, ritmul de crestere raportat de SABMiller pe piata romaneasca este de trei ori mai mare fata de cel inregistrat de grup la nivel european, respectiv 17%. In plus, daca anul trecut piata rusa era singura din regiune care devansa Romania ca rata de majorare a volumelor, in primul trimestru al anului fiscal, filiala locala a SABMiller a afisat rate de crestere peste media de 20% din Polonia si Rusia, dar si peste Cehia, unde vanzarile au avansat cu 10% si Italia cu doar 3%, potrivit informatiilor publicate de SABMiller.
"Am avut un trimestru foarte bun in care evolutia brandurilor noastre a dus la vanzari peste asteptari. Timisoreana si-a dublat vanzarile in aceasta perioada, Ursus a inregistrat o crestere a volumelor de peste 20%, in timp ce vanzarile Ciucas au crescut cu peste 30%", a declarat Dieter Schulze, presedinte si CEO al Ursus Breweries.
Atat in primul cat si in cel de-al doilea trimestru al anului calendaristic, vanzarile Ursus au fost impulsionate de dublarea vanzarilor volumice ale brandului Timisoreana, rezultat direct al lansarii din iulie anul trecut al brandului in ambalaj la PET.
Ursus Breweries a fost singurul jucator de pe piata ale carui vanzari au fost franate anul trecut de limitarile din productie. Volumele vandute de Ursus Breweries au crescut progresiv in anul fiscal precedent pe masura ce investitiile in cresterea capacitatilor de productie a fabricii de bere din Buzau se finalizau. Astfel, dupa un ritm de crestere de sub 5% in primul trimestru al anului fiscal, determinat de limitarile din productie, Ursus a inregistrat vanzari cu 24% mai mari in perioada iulie-septembrie, ritmul avansand la peste 30% in trimestrul al treilea si al patrulea al anului fiscal.
De altfel, capacitatile de productie insuficiente au determinat cresteri mai putin sustinute si in anul fiscal 2005-2006, cand volumele vandute de Ursus Breweries pe piata locala s-au majorat cu numai 5%.
SAB Miller urmeaza sa-si majoreze capacitatea de productie din Romania pana la 6,3 milioane de hectolitri in urmatoarele 18 luni, urmand sa investeasca intre 45 si 55 de milioane de euro, potrivit informatiilor grupului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO