Companii

Saga divizarii Cocor continua

29.10.2004, 00:00 22

Consiliul de administratie al companiei Cocor Bucuresti a convocat o adunarea generala extraordinara a actionarilor pentru data 15 noiembrie in vederea aprobarii, printre altele, a divizarii societatii in doua entitati distincte. Compania intentioneaza sa delimiteze in acest mod activitatile turistice de cele privind inchirierea spatiilor comerciale.
"Au mai fost deja doua incercari de divizare a societatii care au esuat intrucat instanta de judecata a anulat acele hotarari ca urmare a incalcarii prevederilor statutului societatii.  La prima dintre ele, hotararea fusese luata intr-o adunare ordinara si nu intr-una extraordinara, iar la a doua, actionarii au aprobat divizarea cu votul a circa 51,06% in loc de 75% asa cum  trebuia in mod legal. Si daca se va lua o hotarare in aceasta AGEA, aceasta va fi lovita de nulitate pentru ca adunarea a fost convocata la un interval de doar 8 zile dupa data de referinta in loc de 10 zile asa cum prevede legea", a declarat Aurel Besliu,  presedintele companiei Cocor.
Acesta considera ca oricum activitatea companiei este deja separata, societatea Cocor Turism fiind responsabila de activitatile turistice ale grupului.  Practic, compania Cocor mai detine separat participatii in turism la Hanul Piratilor din Mamaia si la hotelul Robinson din Predeal, in timp ce Cocor Turism controleaza Hotelul Galati, Ovidiu, vila 5 din Eforie si societatea Euxin Constanta, care detine un hotel si cateva restaurante. Compania Cocor detine, printre alte active imobiliare, si  magazinul cu acelasi nume din Bucuresti.
Principalii actionari ai Cocor sunt SIF Muntenia, doua persoane fizice si fondul de investitii Broadhurst. Fiecare din acestia detin sub 20% din actiuni. catalin.ciocan@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO