Companii

Sateliti din Emirate via Marius Opran

02.10.2000, 00:00 37



Societatea Thuraya Satellite Telecommunications Co. din Emiratele Arabe Unite si Global Communications Services Romania au semnat recent un acord privind distribuirea si comercializarea de servicii de comunicatii mobile prin satelit pe piata romaneasca.

Presedintele Global Communications este omul de afaceri Marius Opran, care detine societatea prin intermediul firmei Romanian Trade Promotions SA. Global Communications activeaza in domeniul comunicatiilor, electronicii si informaticii.

Potrivit unui comunicat de presa al companiei din Emiratele Arabe Unite, Global Communications urmeaza sa distribuie si sa comercializeze serviciile de comunicatii mobile prin satelit oferite de Thuraya, inclusiv terminale si carduri SIM.

Contractul semnat cu Global Communications este al 21-lea acord de acest tip incheiat cu un furnizor de servicii din strainatate. Thuraya construieste o retea regionala de sateliti inainte de lansarea, in cursul acestui an, a primului sau satelit.

Oficialii companiei Thuraya au declarat cu prilejiul semnarii acestui acord ca lansarea comerciala a serviciilor de telecomunicatii va avea loc pe piata romaneasca la inceputul anului 2001.

"Suntem multumiti de noul parteneriat cu Thuraya si suntem siguri ca serviciile oferite de aceasta vor acoperi diverse segmente de piata din Romania", a spus Marius Opran.

Thuraya, cu un capital de 500 milioane de dolari, este detinuta de mai multe companii arabe, printre care se numara compania de telecomunicatii Etisalat din Emiratele Arabe Unite, Abu Dhabi Investment Co, Qatar Telecom (Q-TEL) si Organizatia Araba de Comunicatii prin Satelit (Arabsat) - controlata, la randul ei, de 21 de state arabe.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO