Companii

Scandia: Produsele traditionale sunt din ce in ce mai vandute

15.10.2008, 17:01 118

Cresterea vanzarilor de conserve de carne ar putea aduce un ritm de crestere de 20% pentru afacerile companiei Scandia Romana comparativ cu anul trecut, reprezentantii producatorului de conserve mizand pe un nivel de 60 mil. euro pentru 2008. In primul semestru din acest an, compania a obtinut o cifra de afaceri de peste 23,3 mil. euro, in crestere cu 20% fata de perioada similara de anul trecut.

"In ultima perioada de timp, produsele traditionale sunt din ce in ce mai apreciate de clienti, principalele contributii la evolutia cifrei de afaceri venind din partea conservelor de carne", a declarat Constantin Sufana, directorul economic al firmei sibiene. Anul trecut, compania a raportat afaceri de 50 de milioane de euro.
Sufana a adaugat ca peste 90% din vanzarile totale ale companiei sunt realizate de conservele de carne, in special de conservele de pate de ficat. Potrivit propriilor estimari, Scandia Romana a detinut anul trecut o cota de 62,1% din piata de pate si de 54,5% pe segmentul intregii categorii de conserve (pate, pate vegetal, carne, mancaruri), iar pentru acest an reprezentantii companiei estimeaza pastrarea acelorasi cote.
"In prezent piata de conserve migreaza catre un consumator mai sofisticat, piata cunoscand in ultima perioada de timp o dezvoltare impresionanta. Produsele noastre se comercializeaza in special pe piata romaneasca, marfurile fiind vandute prin intermediul magazinelor de retail, dar producem si pentru pietele din Spania, Italia, Anglia, Germania, Grecia si Irlanda", spune Sufana.
In prezent livrarile la export sunt de aproximativ 750 de tone pe an, pentru viitor strategia de dezvoltare a companiei prevede cresterea ponderii exportului in cifra de afaceri.
Compania si-a propus ca anul viitor sa investeasca peste 18 mil. euro in finalizarea unei noi fabrici de conserve si pentru deschiderea unei fabrici de mezeluri, segment pe care tinteste o cota de piata de 5%, dupa primii doi ani de activitate.
Scandia si-a schimbat echipa de management dupa ce directorul general Ioan Bozdog si directorul adjunct Sorin Bozdog s-au retras din functii in luna aprilie, invocand "diferente de viziune" privind evolutia firmei. In prezent directorul general al companiei este Adrian Gaspar.
Actionarul majoritar al Scandia este firma Elga Comert, care detine 75% din actiuni. Spot Industrial are o participatie de 15%, un pachet de 5% din actiuni ii apartine lui Ioan Bozdog, iar restul de 5% sunt in posesia altor persoane fizice.
Piata de conserve de carne este evaluata in prezent la aproximativ 60 de milioane de euro, principalii jucatori fiind Scandia Romana, Hame Romania, Orkla Foods cu brandul Ardealul si Glina cu brandul Mandy.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO