Companii

Schimbare de conducere la vârful Bergenbier: canadienii îl aduc pe Lucian Ghinea preşedinte

Schimbare de conducere la vârful Bergenbier: canadienii îl aduc pe Lucian Ghinea în poziţia de preşedinte

Autor: Ioana David

15.10.2012, 16:44 2440

Bergenbier, unul dintre cei mai mari producători locali de bere, l-a numit pe Lucian Ghinea în poziţia de preşedinte de la 1 decembrie. El îl înlocuieşte pe Jens Hoesel care îşi termină mandatul la finalul lunii noiembrie.

Lucian Ghinea lucrează în cadrul grupului din care face parte Bergenbier (Molson Coors Central Europe) de 12 ani, cu o pauză de un an şi jumatate în perioada 2008-2009. De-a lungul anilor a ocupat diverse funcţii în cadrul companiei, ultima fiind aceea de Financial Controller al grupului.

Schimbarea de la vârful Bergenbier era aşteptată în condiţiile în care recent grupul din care producătorul face parte a fost preluat de canadienii de la Molson Coors.

"Cunoscând piaţa din România şi fiind foarte ataşat de Bergenbier, am încredere că tranziţia va fi uşoară şi de bun augur. Alături de echipa mea ne vom concentra în perioada imediat următoare să creştem importanţa Bergenbier şi a mărcilor sale atât pe plan local cât şi în cadrul Molson Coors, din care facem parte", a spus Lucian Ghinea.

"Jens Hoesel îşi va încheia mandatul de preşedinte al companiei Bergenbier până la sfârşitul lunii noiembrie 2012. Odată cu încheierea mandatului de preşedinte, Jens Hoesel va părăsi şi grupul Molson Coors. Lucian Ghinea a fost desemnat noul preşedinte al companiei", se arată într-un comunicat al Bergenbier.

Hoesel şi-a început activitatea în cadrul grupului Starbev (în prezent Molson Coors) acum doi ani, iar după jumătate de an a fost numit preşedinte al companiei Bergenbier.

Schimbarea de management va fi implementată până sfârşitul lunii noiembrie 2012.

Bergenbier este unul dintre cei mai importanţi producători de bere de pe piaţa românească, activând în România din anul 1994. Compania operează în prezent o unitate de producţie la Ploieşti, iar echipa numără aproximativ 600 de angajaţi. Compania face parte din grupul canadian Molson Coors Brewing Company, unul dintre cei mai mari producători de bere din lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO