Companii

Schmidt a cumpărat trei dealeri BMW în Germania

22.08.2010, 23:56 38

Michael Schmidt, care controlează Automobile Bavaria, cel maimare dealer BMW de pe piaţa locală cu un business de aproape 130mil. euro, a cumpărat trei dealeri BMW în Germania, în apropiere deMünchen, dintre care unul se afla în insolvenţă, într-o tranzacţiede "câteva milioane de euro".
Decizia omului de afaceri, care a adus brandul BMW în România în1994, vine în contextul în care vânzările de pe piaţa autoromânească s-au întors cu cel puţin patru ani în urmă, astfel căîntr-o lună se vând acum mai puţine maşini decât într-o săptămânădin 2008.
"În 2011 estimăm că vom ajunge ca businessul BMW din Germania să-legaleze pe cel din România. Aici putem să atingem un nivel de 1.400de unităţi, iar acolo 1.500 de maşini", a spus Schmidt, care şi-apropus ca în 2011 să atingă în Germania un business de peste 100mil. euro.
Schimdt, 50 de ani, vrea să demonstreze că antreprenorii români potface business şi pe pieţele mature nu doar pe cele emergente carepromit creşteri spectaculoase. Mai mult, pe partea de second-hand,el spune că e mai rentabil acum să iei un automobil la mâna a douadin România şi să-l vinzi în Germania datorită unui fenomen pecare-l pune pe seama "balonului de second de la societăţile deleasing" româneşti. El a început să se extindă în Germania în 2007,an în care a cumpărat un dealer BMW din Wolfratshausen, tot înapropiere de München. Vezi pagina 7

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO