Companii

Schoenherr va atrage romani in actionariat

12.05.2008, 17:44 17

Compania de avocatura austriaca Schoenherr intentioneaza sa atraga in urmatorii doi ani un partener roman in actionariat, avand in vedere ca biroul din Romania a inregistrat in ultimii ani cele mai mari cresteri ale cifrei de afaceri.
Schoenherr si Asociatii, biroul local al firmei austriece de avocatura Schoenherr, si-a bugetat anul acesta incasari de circa 8-9 mil. euro, in crestere cu minimum 25% fata de anul trecut. Miza pentru aceasta strategie este responsabilizarea partenerilor locali, care ar putea sa ajunga la castiguri anuale de pana la un milion de euro daca vor deveni equity parteneri in cadrul companiei-mama. Anul trecut, profitul mediu per partener a fost de 215.000 de euro pentru cei patru parteneri romani, potrivit declaratiei anuale de venit depuse la administratia financiara.
"Cresterea companiei se datoreaza in primul rand expansiunii noastre in tarile din Europa de Est. Avem nevoie de parteneri din aceste tari, in primul rand ca o recunoastere a performantelor avute de colegii nostri din Romania si din alte tari si pentru a crea un interes comun in toate jurisdictiile firmei", a declarat pentru ZF Christoph Lindinger, managing partner al Schoenherr.
Firma de avocatura a primit la sfarsitul saptamanii trecute premiul Chambers Europe Award for Excellence pentru cea mai buna casa de avocatura din Sud-Estul Europei. Premiul este oferit pentru activitatea din ultimele 12 luni ale companiei, pentru strategia de extindere si serviciile acordate clientilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO