Companii

Schumacher se imbraca la Braiconf, dar nu stie

29.04.2003, 00:00 111

Fanii echipei de formula 1 Ferrari devin tot mai numerosi pe masura ce vedetele sale, Michael Schumacher si Rubens Barrichello isi adauga noi victorii in palmares, insa ceea ce nu stiu spectatorii este ca cei doi piloti, echipa tehnica si suporterii poarta camasi fabricate in Romania, la Braiconf.
Producatorul de camasi de la Braila colaboreaza, incepand de anul trecut, prin intermediul unui partener italian, cu compania FILA Sport Spa, principalul furnizor de echipamente sportive pentru scuderia Ferrari si fanii acesteia, a declarat Anica Nisioi, directorul general al Braiconf.
"Este al treilea sezon in care livram pentru toata echipa Ferrari, de la piloti pana la suporteri, camasi cu maneca lunga si camasi cu maneca scurta, modelul A¤SchumiAY", a spus Nisioi.
Anul trecut, Braiconf a livrat peste 22.000 de camasi in contul acestui contract, iar recent a finalizat comanda aferenta programului de turnee din sezonul de primavara-vara. "O parte din camasi merg direct in Italia, iar saptamana trecuta am realizat livrari in SUA. In total, pana in acest moment am livrat circa 10.000-15.000 de camasi si, bazandu-ne pe succesul de anul trecut al echipei, speram ca in 2003 sa atingem si chiar sa depasim volumul de unitati din anul precedent", a adaugat directorul general al Braiconf.
Materia prima utilizata la fabricarea camasilor, respectiv tesatura de culoare rosie, definitorie pentru Ferrari, provine din Italia, la fel ca si ecusoanele care sunt aplicate pe produsul final. La Braiconf, insa, acestea sunt asamblate, dupa modele configurate impreuna cu un tehnician italian, "astfel incat camasile sa cada bine".
"Aceste comenzi inseamna foarte mult pentru Braiconf. Valoarea lor nu poate fi cuantificata mereu, insa prezenta unui astfel de nume reprezinta enorm pentru imaginea companiei si pentru increderea inspirata clientilor actuali si viitori", a subliniat Anica Nisioi.
Aceasta teorie si-a aratat eficienta pentru Braiconf in ultimii ani, si continua sa o faca. Directorul general al societatii spune ca o mare companie straina a decis sa inceapa colaborarea cu fabrica de la Braila fara sa ezite, dupa ce a remarcat ca in randul partenerilor sai figureaza nume precum Kenzo, Givenchy, Versace Sport, Sisley, Cerutti, Gianfranco Ferre, Valentino, Benetton si Stefanel.
Brainconf a incheiat anul 2002 cu o cifra de afaceri de peste 11 milioane de dolari, in crestere cu 12% raportat la 2001, in vreme ce profitul brut a atins valoarea de 1,76 milioane dolari. Profitul net s-a cifrat la 53,13 miliarde de lei, in urcare cu 68,9% fata de 2001. Din vanzarea productiei la export, compania a incasat 9,39 milioane dolari, principalele piete de desfacere fiind Italia, Germania, Franta, Olanda si Marea Britanie.
Pe piata interna, fabrica a consemnat vanzari de 53,5 miliarde de lei, in crestere cu 7,07 miliarde de lei fata de anul 2001. Distributia produselor sale este realizata prin reteaua proprie de magazine (Bucuresti, Braila, Iasi, Galati si Constanta), prin standuri amenajate in magazine din orasele importante, prin marii retaileri precum Metro, Selgros si Carrefour, precum si prin micii comercianti.
Obiectivele financiare pentru 2003 sunt un profit net de 57,4 miliarde de lei, la venituri de 450 de miliarde de lei.
Tot in acest an, compania intentioneaza sa-si extinda reteaua nationala de magazine proprii si sa intre pe piata externa.
"Marca Sergio a Braiconf este deja inregistrata in Europa. In prezent, prospectam piata si avem in vedere lansarea in doua tari. Strategia noastra nu vizeaza deschiderea de magazine proprii in strainatate, ci prezenta in marile centre comerciale", a explicat rerezentantul Braiconf.
Principalii actionari  ai societatii sunt PAS Braiconf Braila - 39,95%, Tidal Wave Trading Limited - 9,99%, Romanian reconstruction Capital Limited Cyprus - 9,37%, Romanian reconstruction Capital - 4,99%, Porto Romania Impex SA - 1,68%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO