Companii

Se pregăteşte Miluţ să construiască o nouă fabrică de BCA? Prefab vrea să atragă credite de până la 20 mil. euro pentru investiţii

Se pregăteşte Miluţ să construiască o nouă fabrică de BCA? Prefab vrea să atragă credite de până la 20 mil. euro pentru investiţii

Foto: Thomas Dan

Autor: Adrian Cojocar

19.10.2011, 18:17 293

Conducerea producătorului de materiale de construcţii Prefab Bucureşti (PREH), deţinut de omul de afaceri Marian Petre Miluţ, a convocat adunarea generală în vederea contractării de credite bancare în cuantum de până la 20 mil. euro destinate programului de producţie şi de investiţii pe anii 2011 şi 2012.

Creditele vor fi garantate de activele societăţii până la nivelul de 60% din valoarea totală a acestora. Acţionarii vor mai discuta la adunare şi bugetul companiei pe anul următor.

La începutul acestui an, proprietarul Prefab a declarat pentru Ziarul Financiar că vizează construcţia unei noi fabrici în Moldova sau Bulgaria, respectiv a unei centrale de cogenerare, pentru aceste proiecte planificând investiţii de 15,6 mil. euro în acest an. El a precizat la aceeaşi dată că investiţiile sunt doar cele iniţiale, pentru că o nouă fabrică de BCA ar costa circa 40 - 50 mil. euro.

Proiectul privind centrala de cogenerare a fost demarat deja, compania încercând să atragă fonduri nerambursabile pentru această investiţie care se ridică la circa 5 mil. euro.

În ultima vreme tot mai mulţi oameni de afaceri autohtoni au căutat să-şi extindă afacerile pe piaţa externă din cauza scăderii cererii la intern, afectată serios de criza mondială.

În primele opt luni ale anului, piaţa de construcţii a scăzut cu 1% şi cu 4,5% în luna august comparativ cu luna precedentă. Segmentul rezidenţial a fost cel mai lovit cu un declin de 12,5% în primele opt luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO