Companii

Segmentul de food & beverage a crescut incasarile Howard Johnson pe primul semestru

Segmentul de food & beverage a crescut incasarile Howard Johnson pe primul semestru

Peter Craig Martin, directorul general al hotelului Howard Johnson din Capitala: Cresterea provine atat din cazare, cat mai ales din activitatile de organizari de evenimente, restaurante si baruri, in conditiile in care hotelul beneficiaza si de o noua sala de bal, Iridium Grand Ballroom, si de o patiserie, Centro Pastry Shop.

17.08.2006, 19:00 130

Howard Johnson, cel mai nou hotel de cinci stele de pe piata Capitalei, a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ sase milioane de euro in primul semestru al anului curent.
Hotelul de cinci stele a obtinut o rata de crestere la incasari in perioada mentionata de 9%, potrivit lui Peter Craig Martin, general manager al unitatii.
"Cresterea provine atat din cazare, cat mai ales din activitatile de organizari de evenimente, restaurante si baruri, in conditiile in care, fata de prima jumatate a anului trecut, in acest an hotelul beneficiaza si de o noua sala de bal, Iridium Grand Ballroom, si de o patiserie, Centro Pastry Shop", spune Martin.
Potrivit acestuia, gradul mediu de ocupare al hotelului a fost de 62% in primele sase luni din 2006.
"Atat gradul de ocupare, cat si veniturile au crescut pe aproape toate segmentele de clienti, mai putin pe segmentul de leisure (turism de vacanta - n.r.), care a fost in usoara scadere", a mai spus reprezentantul Howard Johnson.
Peter Craig Martin conduce Howard Johnson de putin timp, inlocuindu-l pe Tinu Sebesanu in functia de general manager incepand cu luna martie a acestui an. Sebesanu a preluat postul de CEO al companiei de consulting si management in domeniul ospitalitatii Trend Hospitality, care se ocupa, printre altele, de coordonarea operatiunilor grupului american Cendant la nivel local.
Martin vine din functia de general manager al hotelului Hanoi Daewoo din Vietnam, unde a activat incepand cu luna noiembrie a anului 2004.
Acesta a mai lucrat in pozitii similare in principal in zona Asiei, la Jakarta Hilton International (in Indonezia) sau Grand Formosa Kaohsiung (in Taiwan). Howard Johnson Grand Plaza a fost deschis in 2004, in locul fostului hotel Dorobanti, si a necesitat o investitie de circa 30 mil. euro, derulata pe o perioada de patru ani.
Hotelul are 285 de camere, patru restaurante, o cafenea si sali de conferinte.
Proprietarul hotelului este compania Grand Plaza, controlata de catre omul de afaceri Gabriel Popoviciu.
Unitatea a realizat o cifra de afaceri de 13 mil. euro anul trecut, in crestere cu 51% fata de 2004, si o dublare a profitului fata de aceeasi perioada, pana la valoarea de un milion de euro. Anul 2005 este primul an complet de functionare a hotelului.
La un grad de ocupare mediu de 75% in randul hotelurilor de cinci stele, Bucurestiul este considerat o destinatie mai degraba de afaceri decat turistica. Piata de cinci stele din Capitala a rulat afaceri de peste 100 mil. euro in 2005, fiind segmentul unde miscarile creeaza un ecou mai puternic decat in alte arii ale industriei de profil. La nivel de cinci stele activeaza sase jucatori: JW Marriott, Athenee Palace Hilton, Howard Johnson, Intercontinental, Crowne Plaza si Casa Capsa, la primele cinci posturile de general manager fiind ocupate de expati. Casa Capsa este condus de un roman.
Pana la venirea lui Peter Craig Martin, Howard Johnson era ultimul hotel de lux condus de un roman.
Pe piata de lux a Capitalei, este prezent si Sofitel, unitate clasata la patru stele si situata in zona Pietei Presei Libere.
Hotelul Howard Johnson Grand Plaza functioneaza sub contract de franciza pentru marca Howard Johnson, parte a portofoliului Cendant. La nivel local, lantul american mai este prezent cu brandul Ramada. Astfel, in Capitala este in circuitul turistic deja hotelul Ramada Majestic, urmand sa fie deschise inca trei unitati, toate situate in zona Baneasa, dar si un Ramada in Sibiu. Totodata, reprezentantii lantului american la nivel local au declarat recent ca urmaresc sa intre pe piata si cu marca de moteluri Super 8.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO