Companii

Selgros si Pic fac loc retelelor de bricolaj in Craiova

27.09.2009, 15:25 160

Doua retele de magazine de bricolaj, Dedeman si Interhome, seextind la Craiova pe terenurile retailerilor alimentari SelgrosCash & Carry si Pic, care isi cresc astfel veniturile cu peste3-4 mil. euro din tranzactii imobiliare semnate in ultimele 18luni.

Reteaua Interhome a deschis saptamana trecuta un magazin cu osuprafata de vanzare de 4.000 de metri patrati in vecinatateahipermarketului Pic din Craiova, pe un teren de circa 5.000-6.000mp aflat in proprietatea fratilor Ilie si Cornel Penescu.

Investitia Interhome in aceasta unitate este de 2,5 mil. euro,chiria reprezentand in general mai putin de jumatate din sumaalocata unui astfel de proiect.

Contractul de inchiriere a fost semnat in acest an.

Fratii Penescu au mizat in ultimul an pe parteneriate curetaileri de bricolaj, printre care si Bricostore, pentru a-siasigura venituri suplimentare din vanzarea sau inchirierea unorspatii aflate in vecinatatea hipermarketurilor Pic. Mai mult, dupaarestarea lui Cornel Penescu pentru acuzatii de mituire a unorarbitrii din fotbal, in primavara acestui an, Ilie Penescu aanuntat ca vrea sa vanda spatiile magazinelor Pic in sistem selland lease back pentru a face rost de lichiditati.

Tranzactie Selgros - Dedeman semnata in2008

Tot in Craiova este planificata anul acesta sau in 2010urmatoarea deschidere de magazin a retelei Dedeman, detinuta defratii Adrian si Dragos Paval din Bacau. Unitatea este construitape un teren de aproximativ 3 hectare, amplasat la margineaCraiovei, langa Selgros Cash & Carry.

"Terenul a fost achizitionat de Dedeman anul trecut, pretulzonei la acea data fiind in jur de 100-150 de euro pe metrupatrat", a declarat un reprezentant al Primariei din comuna MaluMare din Dolj, pe raza careia se construieste in acest momentmagazinul de bricolaj.

Reprezentantii Selgros au declarat ca terenul a fost vandut decompanie retelei Dedeman, insa nu au oferit mai multe detalii.Estimata la 3 - 4,5 mil. euro, aceasta este a doua tranzactie incare au fost implicate companiile de retail Dedeman si Selgros Cash& Carry. In toamna lui 2008 cele doua retele au achizitionatimpreuna un teren de 8 hectare pe strada Valea Cascadelor dinBucuresti, pe care au platit 40 mil. euro. Parcul de retail,inaugurat in urma cu aproximativ trei saptamani, ar putea fidezvoltat in viitor prin aducerea unui al treilea lant demagazine.

Extind parteneriatul

"Suprafata ramasa disponibila pe terenul nostru din ValeaCascadelor pentru companiile interesate care se potrivesc cuconceptul nostru de retail este intre 6.000 si 7.000 de metripatrati", a declarat Pia Krauss, directorul de marketing al SelgrosCash & Carry Romania. Ea a anuntat ca Dedeman va veni in altedoua locuri invecinate cu magazinele retelei germane cash &carry, in orasele Bacau si Constanta, insa a precizat ca doar inCraiova terenul a fost luat de la Selgros.

Selgros este a doua mare retea de magazine cash & carry(orientate catre clientii profesionisti, precum restaurante,baruri, hoteluri sau persoane fizice autorizate), dupa Metro.Compania a raportat anul trecut afaceri de 859 mil. euro, cu 17magazine operationale. Singura sa deschidere din acest an a fost inCapitala, in proiectul dezvoltat impreuna cu Dedeman. La randulsau, Dedeman este a doua mare retea de magazine de bricolaj, dupagermanii de la Praktiker, cu vanzari de 250 mil. euro anul trecutsi 16 unitati operationale in prezent.

Selgros ar putea vinde un teren de 7.000 mp pe ValeaCascadelor in Capitala

Magazinul Selgros deschis pe strada Valea Cascadelor dinBucuresti langa Dedeman, la inceputul lui septembrie, a avut inprima zi aproximativ 3.000 de clienti, potrivit datelor comunicatede companie. Parcul de retail ar putea fi dezvoltat ulterior prindeschiderea unui al treilea magazin, fiind disponibila in acestmoment o suprafata de 6.000-7.000 de metri patrati, aflata inproprietatea Selgros. Investitia din zona Valea Cascadelor dinvestul Capitalei este primul parc de retail dezvoltat de Selgros inparteneriat cu Dedeman, urmatoarea pe lista fiind in spatiul dinCraiova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO