Companii

Show-room Toyota de 5 mil. euro in Bucuresti

05.08.2004, 00:00 18

Compania britanica Inchcape Plc., actionarul unic al societatii Toyota Romania, va construi in Bucuresti, pina la sfirsitul anului viitor, un complex auto care va include un showroom si o unitate service, proiect in valoare de cinci milioane euro.
"Destinat marcilor Toyota si Lexus, complexul  in valoare de 5 milioane euro va adaposti noul sediu al companiei si va fi amplasat pe un teren de 10.000 metri patrati dintre care 4.500 metri patrati reprezinta suprafata construita", a declarat directorul general al Toyota Romania, Stratos Vakkas.
El a mentionat ca firma va finaliza, de asemenea, pina in luna februarie 2006, constructia unei unitati destinate pregatirii autovehiculelor inaintea livrarii, proiect cu o valoare de circa 1 milion euro, care va ocupa o suprafata de 25.000 de metri patrati
Investitiile proiectate in Romania fac parte dintr-un program de consolidare a pozitiei companiei in zona Europei de Est, fiind vizate in special reprezentantele din Bulgaria si Romania deschise in anii 1996 (TM Auto-Bulgaria), respectiv in 2000 (Toyota Romania).
Importatorul general al autovehiculelor Toyota si Lexus intentioneaza sa-si consolideze prezenta pe piata si prin dezvoltarea retelei de dealeri, care include reprezentante in Baia Mare, Brasov, Braila, Cluj, Constanta, Focsani, Iasi, Odorheiu Secuiesc, Suceava, Timisoara, Arad, Bacau, Pitesti si Tirgu Mures. In urmatorii trei ani, compania urmareste extinderea retelei regionale, in pricipal prin stabilirea de reprezentante in Ploiesti, Galati si Oradea.
Pina la sfirsitul anului viitor, reteaua Toyota Romania va fi formata din 22 de dealeri, dintre care doi in Bucuresti.    
Potrivit datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), vinzarile Toyota in Romania au atins in primele sase luni ale acestui an nivelul de 1.012 autoturisme, la care se adauga 69 de vehicule comerciale, in timp ce pe anasmblul anului trecut au fost vindute 1.453 de autoturisme (98 de autoutilitare).
Reprezentantii companiei estimeaza ca vinzarile totale vor atinge, in acest an, circa 2.300 de unitati.
Inchcape Plc., cu sediul la Londra, este unul dintre principalii distribuitori de autovehicule la nivel mondial, fiind reprezentant in diferite tari al unor marci precum Ferrari, Maserati, BMW, Volkswagen, Subaru, Ford, Mazda si Toyota.
Toyota este cel mai important partener al companiei.Inchcape Plc. desfasoara, de asemenea, la nivel mondial si activitati diverse de import, distributie, comert electronic si servicii financiare. Cifra de afaceri a companiei s-a ridicat, anul trecut, la 3,8 miliarde de lire sterline (circa 5,7 miliarde euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO