Companii

SIF Banat - Crisana a cumparat 5% din Iproeb

28.03.2006, 00:00 22

SIF Banat a?" Crisana si-a atins tinta de detinere de 5% din capitalul Iproeb Bistrita, unul din principalii producatori de cabluri si conductori electrici din tara. SIF incepuse sa cumpere actiuni Iproeb din toamna lui 2004, in toamna anului trecut ajungand la o participatie intre 3-4% din capitalul companiei.

"Tinta noastra la Iproeb a fost de 5%, dar poate fi revizuita oricand in functie de ce se intampla in activitatea companiei", a precizat Catalin Dobrescu, directorul departamentului tranzactii al SIF Banat - Crisana. Societatea a decis sa intre puternic in actionariatul producatorului de cabluri atrasa de cresterile de afaceri si profit raportate de Iproeb si de faptul ca aceasta companie nu are inca un actionar majoritar. Cei mai importanti jucatori de pe piata cablurilor electrice au raportat in ultimii ani cresteri importante ale afacerilor pe fondul dezvoltarii retelelor de telefonie, a industriei constructoare de masini si a celei de constructii.

Dobrescu a mai spus ca in momentul in care SIF a inceput sa cumpere actiuni la Ipoeb, reprezentantii societatii si-au exprimat disponibilitatea de a cumpara si pachetul detinut de societatea Electromontaj Bucuresti, principalul actionar al Iproeb, cu o participatie de peste 28%. "Nu le-am oferit un pret anume. Ne-am exprimat disponibilitatea de a cumpara pachetul lor, dar ei au raspuns sec ca actiunile nu sunt de vanzare", spune Dobrescu.

Actiunile Iproeb s-au tranzactionat ieri pe piata RASDAQ in jurul pretului de 1,34 lei/actiune, valoarea pachetului detinut de SIF fiind de 0,69 milioane de euro la acest pret. Capitalizarea bursiera a Iproeb este de 13,87 milioane de euro.

Compania a incheiat primele noua luni ale anului trecut cu un profit net de 4,76 milioane de lei (1,3 milioane de euro). Cifra de afaceri realizata de societate crescuse cu 17,2%, ajungand la un nivel de peste 77,2 milioane de lei (21,33 milioane de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO