Companii

SIF-urile au cazut cu 9% dupa aprobarea amendamentelor la pragul de detinere

28.03.2006, 00:00 20

Actiunile SIF-urilor au pierdut in medie 9% dupa ce plenul Camerei Deputatilor a aprobat modificarile la ordonanta guvernului privind pragul la SIF-uri. Bursa a luat ulterior decizia de a suspenda actiunile SIF-urilor de la tranzactionare. Potrivit modificarilor la ordonanta guvernului, pragul de 1% se refera la grupurile de investitori si nu la investitorii individuali. Mai mult, grupurile care detin mai mult de 1% vor fi obligate sa vanda actiunile detinute in exces in termen de trei lui, potrivit actului normativ. Deputatii au aprobat actul normativ cu 185 de voturi pentru, 22 impotriva ?üi 5 abtineri. Camera Deputatilor a fost camera decizionala in cazul acestei ordonante, Senatul adoptind proiectul in luna octombrie a anului trecut.

Proiectul legislativ de aprobare a ordonantei, cu caracter ordinar, a fost adoptat dupa ce deputatul PRM Dragos Dumitriu a propus retrimiterea la Comisia de buget-finante, care intocmise raport de adoptare. Propunerea de retrimitere a fost respinsa cu 101 voturi impotriva, 92 de voturi pentru si 5 abtineri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO