Companii

Sindicalistii contesta vanzarea Antibiotice

11.12.2007, 20:13 19

Sindicalistii de la Antibiotice Iasi vor ataca astazi, in contencios administrativ, Hotararea prin care Guvernul Tariceanu a decis privatizarea societatii, aceasta actiune avand ca prim efect blocarea privatizarii.
"Am instiintat deja Guvernul ca-l actionam in judecata, iar maine (marti - n.r.) vom depune dosarul la Judecatoria Iasi. Vom cere anularea Hotararii de Guvern din 19 noiembrie, care stabileste ca Antibiotice va fi vanduta prin licitatie cu strigare. Fireste, din momentul in care este atacata, se suspenda si aplicarea HG, pana la solutionarea cauzei", a declarat Vasile Stanga, liderul sindical de la Antibiotice Iasi. El sustine ca, prin vanzarea la licitatie cu strigare, Antibiotice si-ar putea pierde obiectul de activitate si angajatii.
"Este in interesul nostru, dar si al statului, ca acel investitor sa fie unul din industria de medicamente si care sa continue specificul activitatii noastre. La licitatia cu strigare se poate prezenta oricine, inclusiv unul care sa creada ca in loc de Antibiotice ar putea sa creasca un supermarket sau un cartier de vile", a spus Stanga. De asemenea, sindicalistul cere ca - in urma privatizarii - cei peste 1.600 de angajati ai societatii sa-si pastreze locurile de munca.
"Guvernul sustine ca o astfel de clauza echivaleaza cu un ajutor de stat si refuza sa o accepte. Am trimis o adresa Comisiei Europene, in care le-am cerut sa se pronunte asupra acestuia fapt: poate fi catalogata pastrarea angajatilor drept ajutor de stat?", a aratat liderul sindical de la Antibiotice.
In final, acesta si-a exprimat disponibilitatea la dialog cu Guvernul. "Credem ca situatia inca mai poate fi rezolvata pe cale amiabila. Daca totusi dialogul nu va duce la niciun rezultat, vom apela si la alte metode, cum ar fi greva generala, posibil chiar din luna ianuarie a anului viitor", a adaugat Vasile Stanga.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO