Companii

Sinteza ar putea lua 43 mil. euro pe un teren

26.03.2008, 20:03 58

Compania Sinteza Oradea (STZ), companie cu operatiuni in industria chimica, analizeaza vanzarea terenului de 73.000 de metri patrati aferent fabricii de produse chimice, care a fost relocata in afara orasului, cu pana la 42 de milioane de euro sau sa se asocieze cu un dezvoltator imobiliar in vederea constructiei unui proiect rezidential.
"Am inceput relocarea activitatii in zona industriala a orasului in urma cu doi ani. Speram sa incheiem acest proces in acest an. Fabrica este construita in centrul orasului Oradea, iar terenul ar putea fi folosit dupa relocare la constructia unui ansamblu rezidential cu o suprafata construita de 300.000 de metri patrati", a declarat ieri directorul general al firmei, Sorin Pasula, citat de Mediafax
El a mentionat ca cel mai probabil, terenul de 70.000-73.000 de metri patrati va fi vandut, pretul pe care compania doreste sa-l obtina fiind de 500-600 de euro pe metru patrat.
"Noi nu suntem dezvoltatori, iar vanzarea terenului este cea mai probabila varianta. Mai luam in calcul si alte posibilitati, printre care asocierea cu un dezvoltator", a mai spus Pasula.
Conducerea Sinteza va consulta actionarii in privinta asocierii cu dezvoltatori imobiliari sau a vanzarii proiectului.
Compania este controlata de firma Petro Petrol, care detine 51% din actiuni, si de omul de afaceri Tibor Tincau, cu 28% din actiuni. Sinteza are o capitalizare de 12 mil. euro.
Actiunile Sinteza sunt tranzactionate la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti, iar pretul de inchidere in sedinta de ieri a fost de 0,67 lei pe titlu.
Compania a incheiat anul trecut cu un profit net de circa 197.000 de lei (59.000 de euro), fata de castigul de 2,5 mil. lei (0,71 mil. euro) consemnat in 2006. Cifra de afaceri a companiei s-a diminuat in aceeasi perioada cu 17,9%, la 13,8 mil. lei (4,1 mil. euro).
Compania fabrica printre altele produse farmaceutice, halogenuri de alchil, insecticide, colectori de flotatie, aditivi pentru uleiuri minerale, pigmenti anorganici, materiale de umplutura si stabilizatori pentru mase plastice, produse peliculogene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO