Companii

Sinteza Oradea are nevoie de 2,8 mil. euro

03.10.2005, 19:03 16

Consiliul de Administratie al societatii Sinteza Oradea, companie care activeaza in industria chimica, a cerut aprobarea actionarilor pentru a dubla capitalul social al companiei, operatiunea urmand sa se desfasoare intre lunile martie si octombrie ale anului viitor.

In prima etapa vor fi emise un numar de aproximativ 66 de milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,15 lei. Acestea vor fi oferite actionarilor societatii, cu respectarea dreptului de preferinta, la un pret de subscriere egal cu valoarea nominala.

In etapa a doua se va aplica metoda "primul sosit - primul servit" si se vor subscrie actiunile ramase nesubscrise in prima etapa, la un pret egal cu valoarea nominala plus o prima de emisiune neprecizata in raportul publicat de companie. Data de inregistrare la care vor fi identificati actionarii ce vor beneficia de drepturile stabilite de Adunarea Generala este de 15 noiembrie 2005.

Modalitatea de majorare a capitalului social ar putea permite preluarea controlului companiei de catre un investitor in cazul in care salariatii nu vor subscrie actiunile care le revin in prima faza a majorarii. In prezent Sinteza dispune de un capital social de peste 9,9 mil. lei (2,8 milioane de euro), fiind controlata de Asociatia Salariatilor (PAS) companiei, care detine 61,6% din actiunile societatii.

In primul semestru compania a realizat un profit net de 99.000 de lei (27.000 de euro), in scadere accentuata fata de castigurile nete de 627.000 de lei obtinute in aceeasi perioada a anului trecut. In conditiile reducerii cererii de pigmenti si vopsele, cifra de afaceri a companiei s-a mentinut in primele sase luni in jurul valorii de 7,46 mil. lei (2 milioane de euro).

stelian.vezentan@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO