Companii

Sinteza: Profit mai mic la afaceri mai mari

29.07.2005, 19:09 21

Sinteza Oradea, cu operatiuni in industria chimica, a obtinut o cifra de afaceri de peste doua milioane de euro, in primul semestru, in crestere cu 10% (in euro) fata de cele 1,85 milioane de euro din perioada similara a anului trecut.

In lei, compania a inregistrat insa o scadere a vanzarilor pe fondul reducerii cererii pe piata de pigmenti si vopsele.

Sinteza a inregistrat in primele sase luni un profit net de 27.000 de euro, de trei ori mai mic fata de 2004, in conditiile in care compania inregistrase o pierdere de aproximativ 125.000 de euro pe primele trei luni ale anului curent.

Sinteza produce produse farmaceutice, halogenuri, insecticide, aditivi pentru uleiuri minerale, pigmenti anorganici, materiale de umplutura si stabilizatori pentru mase plastice si produse peliculogene. In proportie de 65-70%, clientii Sinteza provin de pe piata interna.

Incepand cu 2004, Sinteza administreaza compania Chimprod Oradea, producator de intermediari pentru industria farmaceutica si alimentara, formand Grupul Sinteza. Grupul estimeaza o crestere de aproximativ 20% a afacerilor sale in 2005, vanzarile urmand sa ajunga la aproximativ 7 mil. euro. Anul trecut, Sinteza Oradea a obtinut o cifra de afaceri de circa 3 milioane de euro, inregistrand o evolutie relativ constanta fata de anul anterior. Profitul s-a redus insa cu jumatate la un nivel de 94.600 de euro fata de 2003.

Asociatia salariatilor detine 61,6% din capitalul social al companiei. Conform informatiilor existente pe piata, asociatia urmeaza sa se desfiinteze in acest an, angajatii Sinteza avand astfel posibilitatea sa vanda actiunile pe Bursa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO