Companii

Smithfield: Romania va deveni mare exportator

08.09.2006, 20:20 22

Producatorul american de carne de porc Smithfield Foods Inc. spune ca integrarea Romaniei in Uniunea Europeana din 2007 va contribui la cresterea operatiunilor companiei pe piata locala, odata cu sistarea importurilor de carne de porc din statele nemembre UE.
"Romania importa astazi mai mult de 50% din cantitatea de carne consumata", a declarat C. Larry Pope, CEO al companiei, citat de Reuters.
"Investitiile companiei noastre aici vor avea un impact semnificativ asupra industriei agroalimentare din Romania. Impreuna cu celelalte companii din sector vom transforma Romania dintr-un importator de carne de porc intr-un mare exportator in urmatorii patru - cinci ani", a declarat pentru ZF, Mircea-Ioan Cotosman, Corporate Affairs Director Smithfield Romania.
El a precizat ca Smithfield Procesare, una dintre companiile detinute de grup pe piata locala, va inaugura principala unitate romaneasca de procesare a carnii inainte de sfarsitul acestui an, in urma unei investitii de mai multe zeci de milioane de dolari. Potrivit reprezentantilor companiei, combinatul de procesare a carnii de porc aflat in Timisoara va procesa 4 milioane de porci pe an.
"Desi integrarea in Uniunea Europeana inseamna impunerea unor bariere economice pentru tarile nemembre, putem totusi anticipa ca procesatorii de carne din celelalte tari ale Uniunii Europene vor continua si chiar creste ritmul vanzarilor in Romania", spune Cotosman. Pana in prezent, investitiile Smithfield Foods, Inc. in Romania depasesc 250 mil. $ (205 mil. euro), incluzand si achizitiile.
In doi ani de prezenta pe piata romaneasca, Smithfield a incheiat doua achizitii majore - Agrotorvis (astazi Smithfield Procesare) si Comtim Grup - si a cumparat o participatie de 50% atat in Agroalim Distribution cat si la Frigorifer Tulcea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO