Companii

Soloman vinde reteaua Ethos amenintata cu insolventa de creditori

01.03.2010, 23:13 108

Ion Soloman a vandut reteaua de 21 de supermarketuri Ethos, unuldintre marii retaileri alimentari romani care se confrunta cuprobleme importante de lichiditati din cauza crizei, informeazaBusiness Magazin citand surse din piata. Cumparatorul ar putea fi ocompanie elena de retail, Vismonto Trading, care intentioneaza sapastreze o parte din magazine si sa transforme restul unitatilor inoutlet-uri de haine, au declarat pentru ZF surse din piata deretail. Contactat de ZF, Soloman nu a dorit sa comenteze pe bazaacestor informatii.

La finele anului trecut, proprietarul Ethos si-a transferatsupermarketurile pe o firma nou infiintata, Ivet Logistic, lucrucare insa nu a adus modificari in actionariatul retailerului. Intretimp, fostul operator al retelei - compania Ivet Comprod - asaltatde creditori, a intrat in insolventa, fiind inregistrate in acelasitimp mai multe cereri de intrare in insolventa si pentru IvetLogistic la Tribunalul Bucuresti.

Ethos, unul dintre cele mai mari lanturi de supermarketuri cucapital autohton, este o afacere de familie care in 2008 a realizatvanzari de 33 mil. euro. Sotii Soloman au deschis primul magazinalimentar in 1992, reteaua de supermarketuri Ethos fiind dezvoltatain Bucuresti incepand cu anul 2001.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO