Companii

Spar: Vrem sa facem 200 de magazine, de 1,5 mil. euro fiecare

05.10.2006, 18:50 23

Compania olandeza de retail Spar si-a anuntat intentiile de a deschide "pe termen lung" 200 de magazine in Romania.
Deocamdata, olandezii de la Spar vor inaugura la Resita cel de-al doilea magazin de pe piata locala, dupa cel deschis la Arad, in cursul lunii august. Investitia de la Resita se ridica la 2,1 milioane de euro.
Rino Tizzanini, directorul general al Spar Romania, a declarat ca investitia intr-o locatie este in medie de 1,5 mil. euro. Magazinul de la Resita va avea o suprafata totala de 1.008 metri patrati, din care 780 de metri patrati sunt alocati salii de vanzare, clientilor urmand sa le fie oferite 5.540 de articole, din care 35% vor reprezenta produsele proaspete. Spar va lucra, la Resita cu 420 de furnizori iar numarul angajatilor este de 48, a declarat miercuri George Ceorneschi, director de marketing la Spar Romania.
"Resitenii vor regasi in noul supermarket, care inseamna o investitie de 2,1 mil. euro, cele patru valori internationale Spar: prospetime, raport excelent calitate/pret, sortimente variate de produse si o gama bogata de servicii", a precizat Ceorneschi.
Investitiile Spar s-ar putea ridica, pentru planul pe termen lung, la 300 mil. euro. "Din perspectiva strategiei pe termen lung, tinand cont de analizele care evidentiaza compatibilitatea intre conceptul Spar si realitatea pietei romanesti, ne propunem sa deschidem alte 200 de magazine, ajungand la un total de 400 de locatii la nivel de Romania", a spus Tizzanini.
In perioada octombrie-noiembrie 2006, Spar urmeaza sa deschida alte sase magazine in zona centrala si de vest a tarii: la Deva, Odorheiu Secuiesc, Ramnicu Valcea si Medias si primul hipermarket la Targu-Mures. Tizzanini a adaugat ca reteaua va fi dezvoltata in colaborare cu un fond american de investitii, fiind posibila si accesarea unui program de finantare al BERD, in valoare de 350 de milioane de euro.
"Vom avea o intalnire in acest sens cu oficialii BERD, in perioada urmatoare, fie la Timisoara, fie la Londra", a mai spus Tizzanini.
Compania Spar a fost fondata in anul 1932 in Olanda, reteaua avand acum peste 15.000 de locatii in toata lumea si o cifra de afaceri de aproape 28 de miliarde de euro in 2005.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO