Companii

Spitalul Arcadia Iaşi, afaceri de 3,5 mil. €

Autor: Alice Gheorghe, Mediafax

20.03.2011, 23:51 320

Arcadia Hospital, inaugurat în iunie 2010 la Iaşi, a revizuit încreştere estimarea privind afacerile din primul an de activitate,de la 3,5 milioane de euro la peste 4 milioane deeuro, datorităinvestiţiilor de peste 20 de milioane de euro în unităţi, care audus la creşterea numărului de pacienţi.

"Până în momentul de faţă, la nouă luni de la deschidere,Arcadia Hospital a depăşit deja suma de 3,5 milioane de euro cifrăde afaceri, astfel că previziunile iniţiale vor fi depăşite până laîncheierea primului an de activitate. Cifra de afaceri esti­matăpentru această pe­rioadă este de peste patru mi­lioane de euro", adeclarat direc­torul de dez­voltare şi comunicare, MihaelaCalcan.

Arcadia Hospital include o policlinică, un spitalmulti­dis­ci­plinar, o unitate spitalicească de car­diologieintervenţională şi o di­vizie de servicii medicale mo­bile.

De asemenea, sub acelaşi brand operează de trei ani clinica deimagistică Arcadia Medical Center.

Grupul de unităţi medicale este controlat de familia Fiter­man,care deţine pro­ducătorul de medicamente Fiterman Pharma.

"Reţeaua de centre medicale Arcadia va fi completată cu două noipoliclinici, situate în două zone diferite ale oraşului. Noilepoliclinici Arcadia vor avea împreună peste 40 de cabinete medicalede diverse specialităţi şi vor găzdui farmacii din reţeauaFiterman. Termenul de finalizare al proiectului este începutulanului viitor", a adăugat Calcan. Investiţiile vor fi susţinuteprin fondurile proprii ale investitorilor şi prin împrumuturibancare. Reţeaua Arcadia are în prezent peste 250 de angajaţi şiaproximativ 150 de colaboratori.

În ultimii ani mai mulţi investitori au alocat bani pentruafaceri medicale. De asemenea fonduri puternice de investiţii auachiziţionat reţele de clinici şi spitale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO