Companii

Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti a primit 10 mil. lei de la ministerul Sănătăţii pentru renovarea secţiei de ortopedie pediatrică

Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti a primit 10...

Autor: Georgiana Mihalache

21.08.2019, 12:30 1354

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii Grigore Alexandrescu din Bucureşti are de astăzi aparatură nouă în secţia de ortopedie pediatrică, după ce ministerul Sănătăţii a acordat 10 mil. lei unităţii medicale pentru renovarea secţiei. Încă 4,5 mil. lei urmează să mai intre în spital în 2019 pentru aparatură, după cum au anunţat ministrul de resort şi managerul spitalului, Alexandru Ulici, într-o conferinţă de presă.

„Pe această secţie mai urmează să vină un sistem de artroscopie performantă (metodă minim invazivă de tratament chirurgical a afecţiunilor articulare – n.red.), o staţie de monitorizare. Vom suplimenta finanţarea acestui spital cu aproximativ 1 mil. euro pentru aparatură. Aici oamenii ştiu ce au de făcut, există legislaţie, proceduri care se aplică până acum”, a spus Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

În total, în Spitalul Grigore Alexandrescu ajung 1,2 milioane de pacienţi anual, iar 60% dintre aceştia sunt din afara Bucureştiului.

„Secţia de ortopedie pediatrică se redeschide astăzi. Are 28 de paturi funcţionale, sălile de chirurgie sunt pregătite, performante. Sunt trei săli de operaţie”, a spus Alexandru Ulici, managerul Spitalului Grigore Alexandrescu.

În secţia de ortopedie pediatrică sunt lunar 10.000 de consultaţii şi circa 250-300 de operaţii, în contextul în care nu în toate spitalele judeţene există secţii de ortopedie pediatrică dedicate. În secţia renovată din spitalul din Capitală vor ajunge luna viitoare aparatura pentru chirurgie – laparoscoape, turnuri laser.

„Spitalul este într-o zonă relativ centrală, în caz de calamitate nu se mai pune problema că este spital de copii sau de adulţi, este spital de urgenţă. Tot ce s-a achiziţionat în ultima perioadă poate fi convertit pentru adulţi, mese de operaţie, aparate medicale. În ultimele achiziţii pe care le-am făcut cu finanţare de la minister în spitale deurgenţă am ţinut cont de aceste aspecte”, a mai spus Sorina Pintea.

Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală este în subordinea Ministerului Sănătăţii, are peste 1.000 de angajaţi, dintre care peste 130 sunt medici.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels