Companii

Spumotim: Ne batem cu multinationalele pentru specialisti

16.07.2007, 15:16 236

Producatoul de spume poliuretanice Spumotim din Timisoara estimeaza o cifra de afaceri de 22 mil. euro in acest an, in crestere cu 10% fata de 2006, rezultatele din prima jumatate a anului confirmand previziunile companiei timisorene.
"Am incheiat anul 2006 cu o cifra de afaceri de 20 de milioane de euro si avem certitudinea ca vom realiza in 2007 22 de milioane de euro, deoarece pana la jumatatea anului etapele s-au desfasurat conform planningului", a declarat Ioan Seiman, director general al Spumotim.
Spumotim intentioneaza sa investeasca aproximativ 3,5 milioane de euro intr-o noua facilitate de productie care va fi finalizata spre sfarsitul anului 2008. Potrivit reprezentantilor companiei, programele de investitii derulate in ultimii trei ani se ridica la 5 milioane de euro.
Lipsa fortei de munca din industria auto din vestul tarii si plecarea peste hotare a unui segment important din populatia activa cu varste intre 30 si 45 de ani pune presiune pe angajati, spun reprezentantii Spumotim.
"Nu reusim sa gasim forta de lucru calificata iar procesul de calificare este foarte complex. Se 'fura' specialisti de catre firmele straine, care pentru moment le ofera ceva in plus. In plus, din ce in ce mai multe persoane pleaca afara din Romania sa lucreze", a declarat Ioan Seiman.
In 2007 compania a inregistrat o fluctuatie de personal de 10%.
"In acest an am efectuat angajari si respectiv lichidari pentru 65 de persoane si am mentinut un efectiv de 790 de angajati. Chiar daca am inceput livrarile pentru fabrica Logan din Rusia nu a necesitat angajarea de efective suplimentare", a precizat Seiman.
Spumotim este producator de spume poliuretanice flexibile, pe baza de eter si ester pentru mobila, incaltaminte, confectii, camping, izolatii fonice, filtre si garnituri autoadezivate.
Exportul realizat de Spumotim catre clientii externi reprezinta 18,5% din cifra de afaceri a companiei, livrarile catre alti producatori Logan la nivel international fiind realizate prin CKD Dacia Pitesti si alti producatori romani.
Dupa Automobile Dacia si producatorul Johnson Controls, cei mai mari clienti ai companiei sunt producatorii nationali de mobila Cotta si Ditre din Arad, Polipol din Satu Mare, Staer la Constanta, Belineea la Zalau, Class Furn din Cluj su CJG in Suedia.
Compania este detinuta de actionari persoane fizice si de SIF Banat-Crisana, cu o participatie de 3%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO