Companii

Starbucks deschide in Plaza prima cafenea din estul Europei

04.04.2007, 17:59 23

Prima locatie Starbucks din Romania va fi deschisa pe data de 18 aprilie in centrul comercial Plaza Romania, au anuntat oficialii companiei. Aceasta va fi prima locatie a lantului american deschisa in Europa Centrala si de Est.
Potrivit unor comentarii anterioare ale lantului american, planurile de dezvoltare pe termen mediu includ deschiderea a 150 de cafenele in Europa Centrala si de Est.
La inceputul acestei saptamani, presa din Ungaria a semnalat incheierea unui contract de cooperare semnat de lantul american de cafenele si American Restaurant (AmRest) operatorul unor lanturi de restaurante internationale ca Pizza Hut si KFC. Analistii din Ungaria spun ca Starbucks va intra pe piata nu mai tarziu de 2008. Contractul cu AmRest le-ar permite celor de la Starbucks sa deschida si sa opereze 20 de cafenele in Budapesta, Praga si Polonia pana la finele lui 2008, potrivit cotidianului Budapest Business Journal.
Cafeneaua ce urmeaza sa fie deschisa in Plaza Romania va ocupa pozitia din vecinatatea intrarii dinspre bulevardul Iuliu Maniu si se afla in curs de amenajare.
Pentru a infiinta Marinopoulos Coffee Company III, care va raspunde de derularea operatiunilor din Romania, Starbucks si-a extins joint-venture-ul cu Marinopoulos Brothers, compania partenera din Grecia. Compania Marinopoulos este cea care a deschis si care opereaza locatiile Starbucks in Grecia, Cipru, Austria si Elvetia. La nivel local, compania opereaza numeroase alte marci, cum ar fi Marks & Spencer, The Beauty Shop/ Sephora, FNAC si Dia.
Pe piata locala, cafenelele Starbucks ar urma sa concureze cu lantul Gloria Jean's Coffees, care numara deja sase locatii si planuieste sa ajunga la 20 pana la finele acestui an, cu lanturile Coffee Right, Nescafe, Studio Cafe, precum si cu branduri locale ca Centro si Cafepedia, locatii in care pretul mediu al unui produs din cafea este de circa 3 euro.
Lantul polonez Coffeeheaven si-a exprimat de asemenea interesul de a intra pe piata locala pana la finele acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO