Companii

Suedezii de la Atlas Copco speră la un avans de 5-10% pe segmentul închirierilor de echipamente

Suedezii de la Atlas Copco speră la un avans de 5-10% pe...

Autor: Departamentul Economic

26.04.2016, 00:00 182

"Activitatea în domeniu, în primul trimestru al anului, a fost sub nivelul de anul trecut. Situaţia a apărut în contextul în care multe dintre proiectele foarte mari de anul trecut au fost implementate deja în perioada de iarnă, când în mod normal activitatea este scăzută. Această scădere nu este legată de activitatea normală din industrie şi sectorul de construcţii din România. Ne aşteptăm ca până la şfârşitul anului să înregistrăm o creştere de cel puţin 5-10% pentru divizia de închiriere de echipamente", a declarat Marius Cristescu, rental manager Atlas Copco România, Bulgaria şi Serbia.

Atlas Copco România, filială locală a producătorului suedez de echipamente, furnizează compresoare, generatoare, unelte pentru sectorul construcţiilor, minerit, şi sisteme de asamblare pentru industrie.

În primele trei luni ale anului cele mai multe solicitări de închirieri de echipamente, compresoare şi generatoare au provenit din industria de petrol şi gaze, în principal din sectorul de rafinare, unde companiile investesc în mentenanţa proceselor.

În ceea ce priveşte industria prelucrătoare, Atlas Copco observă o orientare către eficientizarea şi creşterea calităţii produselor prin introducerea de echipamente avansate tehnologic în fluxul de producţie al fabricilor.

"Companiile active în România în domeniul de exploare şi producţie de petrol şi gaze caută şi câştigă contracte în afara graniţelor, în cadrul cărora participăm cu tehnica Atlas Copco.Deşi sunt restructurări în zona de explorare şi producţie, iar activitatea aproape a sistat complet în România, celelalte două segmente, de transport şi rafinare, sunt active", a adăugat Marius Cristescu.

Atlas Copco are o prezenţă locală de peste zece ani.

Compania din România coordonează, prin divizia de construcţii, activităţile grupului din 14 ţări, printre care Bulgaria, Croaţia, Serbia, Grecia sau Israel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO