Companii

SUV-ul Ford Kuga vine de la 20.350 euro

SUV-ul Ford Kuga vine de la 20.350 euro
22.08.2008, 20:16 68

Romcar, importatorul Ford pe piata locala, a lansat ieri noul model Kuga, primul SUV compact din gama constructorului american, la un pret pornind de la 20.000 de euro.
"Nu ne-am stabilit un target pentru noul Kuga in acest an, obiectivul nostru fiind de a ne consolida pozitia pe segmentul SUV-urilor. Am observat cum segmentul crossoverelor a crescut mai mult decat piata si cu siguranta vom fi in primii cinci vanzatori din segment", a declarat Dragos Magdalina, directorul general pentru vanzari in cadrul Romcar.
Stocul Romcar pentru noul Kuga in momentul lansarii este de 200 de unitati. Noul Kuga este disponibil pe piata locala cu o singura motorizare diesel de 2,0 litri si 136 CP, care echipeaza si modelele Focus si C-Max.
"Comenzile lansate acum vor fi onorate spre finalul anului, timpul de asteptare fiind de aproximativ trei luni. Am lansat modelul cu trei luni mai devreme in Romania deoarece am avut cereri, iar la nivel european deja au fost vandute 5.500 de unitati", a spus Magdalina.
Pretul de baza al noului model este de 20.350 de euro, fara TVA, pentru echiparea de baza si in versiunea cu tractiune numai pe rotile fata, iar cea mai ieftina versiune cu tractiune integrala are un pret de 22.650 de euro. Echiparea de top Titanium ajunge la 25.650 de euro.
Vanzarile modelelor din segmentul SUV-urilor au inregistrat in intervalul ianuarie-iulie o crestere de aproape 20%, la 11.153 de masini. Cel mai bine vandut SUV a fost Hyundai Tucson, urmat de VW Tiguan cu 973 de unitati si Hyundai Santa Fe cu 749 de masini. Romcar, importatorul Ford pe piata locala a inregistrat in primele sapte luni vanzari de 14.555 de unitati, valoare aferenta unei cote de piata de aproape 7%, ceea ce claseaza grupul american pe cea de-a treia pozitie in topul marcilor de import.
"Piata este greu de anticipat, dar in Romania am avut rezultate pozitive, prabusirea pietelor din alte tari avand aici un impact mai limitat deoarece gradul de motorizare si varsta parcului auto au inca valori inferioare vecinilor europeni", a declarat Magdalina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO