Companii

TBI Leasing vrea contracte de 40 de milioane de euro anul acesta

23.09.2004, 00:00 18



Profitul companiei de finantare in sistem leasing TBI Leasing Bucuresti a depasit cu 25%, pana in luna septembrie, previziunile pentru intregul an.



Compania a semnat contracte de finantare pe primele opt luni ale anului de peste 25 de milioane de euro, realizand un profit de 400.000 de dolari, fata de obiectivul de 300 de mii anuntat in iunie de presedintele Consiliului de Administratie al firmei, Florentina Mircea.



"Pana la sfarsitul anului 2004, previzionam un total al activelor de aproximativ 40 de milioane de euro si un profit net de peste 800.000 de euro, comparativ cu profitul de 631.811 de euro inregistrat la sfarsitul anului 2003, conform Standardelor Internationale de Contabilitate", spune Mircea.



Societatea este lider de piata intre companiile de leasing independente si se afla printre primele zece societati membre ale Uniunii Nationale a Societatilor de Leasing.



Pe o piata dominata de 30 de jucatori majori, TBI Leasing S.A. a atins o cota de piata de 4,6%, fata de 3% anul trecut.



"Cota de peste 4 procente este ceea ce ne-am propus pentru acest an, urmand sa o ridicam treptat, ajungand la peste 7 procente in 2007", spune directorul general al companiei.



Raportul pe primul semestru arata ca, in aceasta perioada, TBI Leasing a egalat valoarea contractelor din 2003, numarul clientilor care au folosit serviciile companiei depasind 2.300.



La sfarsitul lunii august TBI Leasing a finalizat procesul de majorare a capitalului social de la 2 la 2,6 milioane de dolari.



Actionarii companiei sunt grupul financiar TBIF Financial Services BV, care detine 98,77% din capitalul social, societatea de asigurari Omniasig, cu o cota de 1,22 % si trei actionari persoane fizice. TBIF Financial Services BV, care apartine grupului financiar olandez TBIH Financial Services Group NV (companie de asigurari, care ofera si servicii financiare), detine si 70% din actiunile Omniasig.



Anul acesta TBI Leasing a finantat achizitionarea de autoturisme si autovehicule comerciale noi (care, pe primele opt luni ale anului, au avut o pondere de 69%), autovehicule second-hand (5%), echipamente (20%), bunuri de folosinta indelungata (1%).



La 31 martie, la un an de la infiintare, societatea avea un portofoliu de 686 contracte in suma de 13,05 milioane euro.



Potentialul pietei de leasing din Romania - pe care activeaza circa 100 de societati, din care 32 sunt societati membre ale Uniunii Nationale a Societatilor de Leasing din Romania - este estimat la un miliard de euro, cu posibilitatea de crestere la patru miliarde euro in 2005. Anul trecut, piata a fost acoperita la nivelul de aproximativ 900 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO