Companii

Tehnologia WAP a ajuns si in Romania

02.08.2000, 00:00 110



Sa iti transferi profiturile dintr-un cont bancar intr-altul apasand doar cateva taste ale telefonului mobil, sa rezervi bilete la o companie aviatica pe ruta Bucuresti - Constanta cand vrei sa mergi la mare sau sa platesti produsul comandat la un magazin sunt doar cateva din oportunitatile pe care le aduce tehnologia WAP (Wireless Application Protocol) si in Romania prin retelele de telefonie mobila care opereaza pe piata noastra.

Serviciul ofera informatii locale si o serie de link-uri catre site-uri WAP internationale. Intre informatiile locale care pot fi obtinute prin intermediul noului serviciu se numara ghidul Bucurestiului - adrese, numere de telefon si de fax apartinand diverselor ambasade, hoteluri, linii aeriene, companii de taximetre, precum si numere de urgenta - cursul valutar, convertor valutar.

Clientii retelei Connex vor avea acces la Internet prin intermediul telefonului mobil, incepOnd cu 8 august, serviciul functionOnd pe baza tehnologiei WAP. Standardul, acceptat la nivel mondial, permite vizualizarea continutului de pe Internet intr-un format text special pe telefoanele mobile. De asemenea, serviciul asigura legaturi cu o serie de site-uri internationale, cum sunt Ananova, Excite si EuroWap.

Serviciul poate fi accesat de catre toti clientii care detin telefoane mobile echipate cu tehnologia WAP, deci care au incorporat navigatorul de Internet, indiferent daca acestia sunt abonati sau utilizeaza cartele reincarcabile.

Intre modelele testate si validate pentru serviciul Connex WAP se afla Nokia 7110, Nokia 9110l, Ericsson R320s, Mitsubishi MT 342 Trium Geo-@, Motorola P7389, Motorola T2288, Motorola V2299, Motorola Angel.

Accesul la serviciul Connex WAP este gratuit, fara taxa de conectare si abonament lunar. In perioada 8 august-30 septembrie, tariful practicat va fi de cinci centi pe minut. De la 1 octombrie, pentru abonati, tariful va fi de 10 centi pe minut, in orele de vOrf si de sapte centi pe minut, in afara orelor de vOrf. Pentru utilizatiorii de cartele reincarcabile tariful va fi de 20 de centi pe minut, indiferent de ora.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO