Companii

Tenaris, in discutii pentru Silcotub si Laminorul

18.03.2004, 00:00 99

Unul dintre principalii producatori de tevi la nivel mondial, compania Tenaris-SUA, este pe punctul sa preia societatea Tubman International, actionarul majoritar al Silcutub Zalau si Laminorul Braila, au declarat surse din industria metalurgica romanesca.
"Sint sanse de aproape suta la suta ca aceasta tranzactie sa se incheie in perioada imediat urmatoare", au precizat sursele citate.
Directorul general al societatii Silcotub, Gheorghe Terhes, a afirmat ca nu este in masura sa se refere la intentiile actionarilor, mentionind ca au fost si sint "tatonari" legate de tranzactie.
Silcotub produce tevi din otel carbon si slab aliat fara sudura, cu utilizare in industria constructiilor, petrolului si gazelor, energetica, chimica si cea a constructiilor de masini.
Din 2003, societatea detine un alt producator de tevi de pe piata interna - Tubinox Bucuresti.
Tenaris, producator international de tevi din otel si furnizor de servicii pentru sectoare industriale, in special petrol, gaze si energie, are capacitati de productie in Argentina, Brazilia, Canada, Italia, Japonia, Mexic si Venezuela.
Vinzarile nete ale companiei au ajuns, anul trecut, la 3,17 miliarde de dolari, iar profitul net la 210,3 milioane de dolari.
Tenaris are 14.500 de angajati si acopera aproximativ 30% din piata mondiala de produse turnate si 13% din cea a tevilor sudate.
Compania este listata la bursele din New York, Buenos Aires, Mexico si Milano.
Tubman International este o structura de tip holding, inregistrata in Marea Britanie.
Ambele societati detinute in Romania au fost preluate in toamna anului 1999.
Tot in 1999, societatea a preluat si Petrotub Roman, insa Consiliul Concurentei a anulat tranzactia, un an mai tirziu, intrucit Tubman ar fi ajuns sa detina o pozitie dominanta pe piata de productie a tevilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO