Companii

Tender a dat 45 mil. dolari pe Jetran Air

20.05.2008, 20:40 31

Tender SA a preluat controlul companiei Jetran Air, care inchiriaza avioane pentru zboruri de calatori, printr-o tranzactie de aproximativ 45 de milioane de dolari, a declarat presedintele grupului de firme din Timisoara, Ovidiu Tender.
Jetran Air are o flota de 7 avioane McDonnell Douglas MD 82, de 160 de locuri, si un business jet Dornier, iar in perioada urmatoare va mai achizitiona o aeronava McDonnell Douglas MD 83.
"Tender SA a cumparat 51% din companie. A fost o oportunitate, pentru ca actionarul majoritar avea investitii imobiliare in America, iar cu problemele de pe piata din SUA, ii trebuiau lichiditati pentru a-si sustine in continuare proiectele", a spus Ovidiu Tender. Potrivit informatiilor disponibile pe site-ul companiei aviatice, aceasta a fost infiintata de americanul Douglas Morris Jaffe.
Tender a explicat ca Jetran Air are deja semnate, pentru acest an, contracte de 25 de milioane de euro, din care 12 mil. euro pentru inchirieri in sistem ACMI (avion, echipaj, intretinere si asigurare) si 13 mil. euro in sistem charter.
"Afacerea are o anumita ciclicitate, cu varfuri in sezoanele de vacanta, cand capacitatile sunt folosite la maxim. Vom incerca sa internationalizam si mai mult activitatea, pentru a acoperi destinatii cu flux mare pe tot parcursul anului. Avantajul acestei afaceri e ca avem o piata a pilotilor foarte dezvoltata in Europa, unde sunt acordate peste 30.000 de licente", a adaugat Tender.
Investitia in segmentul aviatiei reprezinta o premiera pentru afacerile grupului Tender, cunoscut pentru firmele din domeniul petrolier, al constructiilor de masini si imobiliar. Grupul Tender reuneste firmele Prospectiuni, AtlasGip, Vulcan, FECNE, Nuclearmontaj si Nuclearmontaj International, din Bucuresti, si UPRUC Fagaras.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO