Companii

Terapia Ranbaxy negociaza cu mai multe banci un credit de 25 mil. euro

Terapia Ranbaxy negociaza cu mai multe banci un credit de 25 mil. euro

Dragos Damian, CEO al Terapia Ranbaxy

20.06.2007, 18:04 26

Producatorul de medicamente Terapia Ranbaxy, unul dintre principalii jucatori de pe piata farmaceutica locala, urmeaza sa contracteze un credit de maxim 25 mil. euro, potrivit informatiilor aparute in Monitorul Oficial.
"Creditul la care se face referire este un credit pentru finantarea nevoilor curente si a investitiilor capitale prevazute pentru anul 2007. In ceea ce priveste creditorul, momentan ne aflam in negocieri cu diferite grupuri bancare pentru conditiile cele mai bune pentru contractarea creditului", a spus Dragos Damian, CEO al Terapia Ranbaxy.
Creditul urmeaza sa fie garantat atat cu bunurile mobile, cat si cu bunurile imobile aflate in proprietatea societatii.
Adunarea Generala a Actionarilor companiei a aprobat de asemenea vanzarea suprafetei de pana la 10 hectare de teren impreuna cu cladirile, amenajarile si utilitatile existente. AGA a aprobat si alegerea in functia de administrator a lui Sethi Omesh Kumar, in locul lui Satyamurti Ramasundar, care a fost revocat din aceasta pozitie.
Actionarul majoritar al companiei clujene este grupul indian Ranbaxy, care a achizitionat anul trecut 96,7% din actiunile Terapiei in urma unei tranzactii de 324 mil. dolari.
Planurile Ranbaxy pentru Terapia prevad investitii de peste 10 mil. dolari in acest an, dupa ce in 2006 au fost derulate investitii similare.
Exporturile Terapia au atins anul trecut 10 mil. dolari, din care cea mai mare pondere, 9 mil. dolari, a avut-o Faringoseptul, unul dintre produsele farmaceutice romanesti cel mai bine reprezentate pe pietele externe.
Principalele state in care acesta este livrat sunt Rusia si Ucraina. Un alt medicament cu potential la export este Aspacardin (tratamentul si prevenirea bolilor de inima), care in prezent este exportat in Ucraina.
Exportul fabricii din Cluj va avea in vedere de asemenea si moleculele care urmeaza sa fie transferate pentru productie pe plan local. Ceea ce nu inseamna insa ca productia urmeaza sa fie oprita complet pentru aceste medicamente in India, ci se incearca mai degraba o optimizare a acesteia. In prezent, capacitatea de productie utilizata la Cluj este de 60-70% din total.
Ranbaxy a inregistrat in Romania in primele trei luni ale acestui an vanzari cu 50% mai mari comparativ cu perioada similara a anului trecut. Compania pastreaza in acest fel cresterea raportata anul trecut, cea mai rapida de pe piata farma.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO