Companii

TeraSteel, companie prezentă în România şi Serbia, mizează pe afaceri de 350 mil.lei în 2020, în creştere cu 13%

TeraSteel, companie prezentă în România şi Serbia,...

Autor: Roxana Rosu

11.03.2020, 15:07 297

TeraSteel România şi Serbia, producători de panouri termoizolante, structuri zincate şi hale la cheie, parte a grupului TeraPlast,  îşi propun o cifră de afaceri de peste 350 milioane de lei în 2020,faţă de 308,8 milioane de lei în 2019, şi o EBITDA de peste 44 milioane de lei.

Totodată, Terasteel vrea să continue dezvoltarea prezenţei regionale prin consolidarea şi extinderea reţelei de distribuţie.

În 2019, TeraSteel România şi Serbia au înregistrat cea mai bună marjă de profitabilitate dintre companiile Grupului TeraPlast. Cifra de afaceri a segmentului de panouri termoizolante a crescut cu 18% faţă de anul precedent, ajungând la 308,8 milioane de lei. În ceea ce priveşte EBITDA, aceasta a înregistrat o creştere de 42% faţă de 2018, până la 37,6 milioane de lei.

“Promovăm exportul pentru a reduce dependenţa României de importuri si pentru a reduce deficitul comercial care este in acest moment de peste 15 miliarde de euro. În primele trei luni din an, atenţia noastră a fost să ne îndeplinim cifrele bugetate, aducându-ne astfel aportul la dezvoltarea economică a ţării, deoarece România trebuie să meargă înainte”, a declarat Cosmin Pătroiu, director general TeraSteel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO