Companii

The Grand Avenue - un sfert de hectar de magazine langa Marriott

12.11.2001, 00:00 93



Dupa Bucuresti Mall, Unirea Shopping Center si lanturile de supermarketuri, comertul bucurestean s-a imbogatit cu inca o galerie comerciala, de aceasta data pentru clientii cu venituri mult peste medie.

Vineri seara a fost lansat oficial primul "bulevard comercial", The Grand Avenue, care functioneaza in cadrul complexului hotelier Grand, din care face parte hotelul Marriott.

Pe o suprafata de 2.300 de metri patrati, cumparatorii pot gasi magazine de incaltaminte, imbracaminte, echipamente sportive sau articole pentru copii. De asemenea, pasionatii de automobile au ocazia sa viziteze si un showroom auto.

Nicolae Trandafir, directorul general al societatii Companiile Hoteliere Grand, proprietarul complexului, a spus ca the Grand Avenue va incerca sa devina un spatiu de referinta pentru clientii bucuresteni.

In plus, din primavara, galeriei comerciale i se va alatura si un spatiu de divertisment, care va cuprinde, printre altele, un complex cinematografic multiplex. Potrivit lui Trandafir, pentru entertainment sunt rezervati alti 2.200 de metri patrati.

Din cei 2.300 de metri patrati ai galeriei comerciale, circa 2.000 sunt deja inchiriati, la un pret ce variaza intre 30 si 75 de dolari/metru patrat, a declarat pentru Ziarul Financiar Nicolae Trandafir.

Companiile Hoteliere Grand a fost infiintata in 1991, dar renovarea cladirii care gazduieste astazi complexul a inceput de-abia in 1998.

Pentru transformarea impresionantei cladiri din spatele Palatului Parlamentului, proiectata initial pentru a fi folosita de inaltii demnitari comunisti, au fost investiti peste 150 de milioane de dolari, suma considerata cea mai mare investitie in turism de dupa 1990.

Finantarea a fost asigurata de un consortiu international de banci, al carui agent a fost Erste Bank din Viena.

Actionarii societatii Companiile Hoteliere Grand sunt: ONT Carpati (30%), Alliance Overseas SRL (15%), Bau Holding Strabag AG din Austria (51%), Grand Hotels Interests Ltd din Marea Britanie (4%).

Pe langa Grand Avenue, complexul mai gazduieste hotelul Marriott, World Class Health Academy-centru de fitness si relaxare, un cazino si spatii pentru birouri.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO