Companii

Thimm, 3,5 mil. euro la Sibiu pentru carton ondulat

23.02.2007, 17:39 81

Compania Aleximi & Thimm, un joint-venture intre grupul german Thimm si firma sibiana Aleximi Eco Prod, a finalizat prima parte a investitiei de 10 milioane de euro intr-o unitate de productie de carton ondulat la Sibiu.
Compania a inceput productia in noua unitate aflata in parcul industrial Sura Mica, in care a investit 3,5 milioane de euro. Noua hala de productie are 3.200 de metri patrati, la care se adauga 500 de metri patrati de spatiu administrativ, ceea ce a marit capacitatea de productie a firmei de trei ori.
"Investitia este finalizata in proportie de 90%. Mai sunt de pus la punct detalii legate de amenajari exterioare, spatii verzi si alei. Banii au fost investiti exclusiv in constructia halei si in achizitia de utilaje", precizeaza Costin Tancu, director general la Aleximi & Thimm SRL. Investitia din Romania este planificata a se desfasura pe cinci ani.
Conducerea companiei estimeaza pentru acest an dublarea cifrei de afaceri, pana la peste 2 milioane de euro, dupa ce anul trecut firma a realizat o cifra de afaceri de 1,1 milioane de euro, in conditiile in care s-a lucrat cu vechile capacitati de productie. Grupul Thimm detine unitati de productie in Cehia si Germania, Thimm avand o cifra de afaceri anuala de aproximativ 250 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO