Companii

Timisoreana si Ursus au urcat vanzarile Ursus Breweries cu 24% in primul semestru

Timisoreana si Ursus au urcat vanzarile Ursus Breweries cu 24% in primul semestru
14.10.2008, 16:20 32

Ursus Breweries, filiala locala a producatorului SABMiller, a realizat o crestere de 24% a volumelor vandute in prima jumatate a acestui an financiar (aprilie-septembrie), fata de aceeasi perioada din 2007, potrivit rezultatelor preliminare publicate pe site-ul companiei sud-africane. 

Acest rezultat, de patru ori mai mare fata de media pietei, a fost determinat de cresterile inregistrate de vanzarile brandurilor Timisoreana si Ursus. Ursus Breweries este singura companie din industria locala a berii care continua sa inregistreze cresteri constante de peste 20%, in conditiile in care ritmul pietei a incetinit de la finalul anului trecut.
"Am crescut cu peste patru ori mai mult decat piata ca urmare a dezvoltarii graduale a brandurilor. Timisoreana este lider de piata si inca mai are loc de crestere. Stejar a inregistrat o crestere de 70-80% a vanzarilor de la relansarea brandului, in luna mai a acestui an, iar Peroni a obtinut in fiecare din ultimii doi-trei ani cresteri anuale intre 80 si 100%", a declarat Stephan Maria Weber, presedinte si CEO al Ursus Breweries, companie care rulat anul trecut afaceri de peste 270 mil. euro.
In primele sase luni ale acestui an financiar, SABMiller a inregistrat la nivel international un avans al volumului de bere vandut de 3%, in timp ce in Europa a obtinut o crestere organica a vanzarilor de 2%, fata de avansul de 12% obtinut de companie in aprilie-septembrie 2007.
In Europa, Romania a fost in prima jumatate a anului financiar principalul motor de crestere al gigantului sud-african, in conditiile in care vanzarile din Rusia, o piata considerata cu un potential mare de crestere, au scazut cu 4% din cauza inflatiei foarte mari, iar in Cehia, tara cu cel mai mare consum de bere de pe continent, vanzarile au scazut cu 5%. Singura tara europeana mentionata alaturi de Romania cu un ritm pozitiv este Polonia, filiala a grupului condusa in prezent de fostul presedinte al Ursus Breweries, Dieter Schulze. Aceasta a inregistrat in primele sase luni ale anului financiar o crestere de 4% a vanzarilor in volum si continua sa castige cota de piata.
In aprilie-septembrie 2007, Ursus Breweries obtinea un plus de 37% al volumelor vandute, cel mai mare ritm din cadrul companiilor operate de producatorul sud-african la nivel european, Rusia inregistrand o crestere de 18% a vanzarilor, Polonia de 13%, iar Cehia de 3%.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO