Companii

Tinta Mazda 2, soferul de oras preocupat de confort

Tinta Mazda 2, soferul de oras preocupat de confort

Mazda TE PLUS

23.04.2008, 14:12 24

Utilizarea in oras este principala caracteristica a automobilelor cu o lungime de sub 4 metri, precum Mazda 2 si concurentii sai Toyota Yaris, Ford Fiesta sau Renault Cio III.
Cum concurenta in segment este stransa, iar in primele trei luni s-a inregistrat si o usoara scadere in piata automobilelor de clasa mica, Mazda mizeaza pe sportivitatea motoarelor japoneze pentru aprecierea vanzarilor. Acest lucru a fost dovedit de propulsorul modelului testat, de 1,3 litri cu alimentare pe benzina si care dezvolta 86 de cai-putere.
Puterea este eliberata incepand cu o turatie de peste 3.500 de rotatii pe minut, iar consumul, convenabil pentru traficul urban, urca la aproximativ 7 litri.
Comportamentul rutier nu a lasat insa de dorit nici pe distante interurbane, sasiul fiind construit parca pe acelasi principiu ca si modelul Mazda 3, fapt pentru care rularea a fost confortabila si la viteze adecvate drumurilor europene.
Chiar daca a fost conceputa pentru distante relativ scurte, japonezii au lucrat la confort si au imbracat interiorul masinii cu materiale considerate in segment peste medie.
Pe langa portbagajul de 250 de litri, ce poate fi largit la 787 de litri, au fost incluse si spatii interioare de depozitare generoase.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO