Companii

TNT accelereaza spre sfarsit de an

11.11.2005, 18:11 19

Compania de curierat expres intern si international TNT si-a accelerat ritmul de crestere al afaerilor in ultimele doua luni pana la 45%, pentru a se apropia de estimarea de 40% pentru 2005 pe care au facut-o la inceputul anului.

"Importurile si exporturile derulate prin TNT Romania in luna octombrie 2005 au crescut cu 45% fata de perioada similara din 2004. Saltul fata de inceputul anului este de asemenea semnificativ (30%), ceea ce sustine cresterea organica a activitatii", a declarat Dumitru Ionescu, country sales&marketing manager TNT.

TNT a realizat pe primele noua luni ale acestui an o cifra de afaceri de peste 13,26 milioane de euro, in crestere cu peste 30% fata de nivelul de 10,2 milioane de euro obtinut in 2004.

Reprezentantii TNT spun ca in ultima perioada au inregistrat ponderi sporite ale tranzactiilor derulate de industria automotiva si electronica. "Am obtinut cresteri in special in acest domeniu, unde se impun volume mari de transport si timpi de tranzit optimi. Piata se orienteaza spre companii in masura sa ofere servicii cu valoare adaugata."

Curierul international a alocat pentru acest an un buget de investitii in valoare de 1,7 milioane de euro, principala zona de investitii fiind flota de masini.

Alte companii care activeaza pe piata curieratului international din Romania sunt DHL si UPS (prin Trans Courier Service). Pe segmentul de curierat intern, TNT concureaza cu Cargus, Fan Courier Express, Curiero, Sprint Curier, etc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO